Ooit konden Charles en Diana niet van elkaar afblijven

Throwback Thursday! De liefste foto's uit hun schaarse gelukkige jaren.

Wie denkt aan kroonprins Charles en prinses Diana, ziet vermoedelijk meteen die vechtscheiding weer voor zich. Maar er is een tijd geweest dat ze samen echt happy waren.  

De start van het huwelijk van de Wales'jes was niet erg rooskleurig. Diana wist dat Charles nog altijd innig contact had met Camilla en ze was als piepjonge twintiger niet opgewassen tegen alles wat het hof van haar verwachtte. In januari 1982 stortte ze zich nog, twaalf weken zwanger, van een trap in Sandringham omdat ze zich 'zo tekort voelde schieten'.

Daarna ging het een tijdje wat beter. Charles verbrak tijdelijk het contact met Camilla om zijn huwelijk met Diana een kans te geven. Deze foto is gemaakt in het voorjaar van 1982, ze was hier zo'n zes maanden zwanger van William. Die met zijn komst in juni het stel nog dichter bij elkaar bracht.

Niemand die het van de wat afstandelijke prins had verwacht, maar hij was dol op de baby en kwam zomaar te laat op afspraken met vrienden omdat hij samen met zijn zoontje in bad was geweest en het festijn iets was uitgelopen.

Charles stelde niet één van Diana's besluiten rondom William ter discussie: ze koos zijn voornaam, zag af van een royal nanny en koos er zelf een en nam de baby mee op een lange tournee door Australië.

Het feit dat ze allebei zo dol waren op William en dat ze met hem een eigen gezin hadden dat buiten Buckingham Palace leefde, hielp de relatie op te bloeien.

In 1984 raakte Diana opnieuw zwanger, ze zei later dat "Charles en ik het hechtst waren toen ik in verwachting was van Harry." Gek genoeg was met de komst van Harry ook de onderlinge goodwill op. Charles was erg teleurgesteld omdat hij graag een dochter had gewild, Diana voelde zich afgewezen en al snel zocht de prins van Wales Camilla weer op.

Rond 1986 was al duidelijk dat Charles en Diana te verschillend waren om elkaar gelukkig te maken. Pas eind 1995 kregen ze van de Queen het 'advies' om te scheiden. Op 28 augustus 1996 werd de scheiding officieel, op 31 augustus 1997 verongelukte de prinses. Charles trouwde in 2005 alsnog met Camilla. 

 

Foto's © Getty Images, ANP, BSR Agency, Hollandse Hoogte

Laatste nieuws