Geen rode coupe voor Bridget in Zwakste Schakel

De rol van presentatrice van De Zwakste Schakel is Bridget Maasland op het lijf geschreven.

Lees ook

De rol van presentatrice van De Zwakste Schakel is Bridget Maasland op het lijf geschreven – ze is zelf namelijk gek op spelletjes. Maar het allerleukste vindt ze dat het programma geen kopie hoeft te worden van vroeger. “Ik hoef niet mijn haar kort te knippen en rood te verven”, zegt de presentatrice in een interview met BuzzE.

LEES OOK: Bridget Maasland deelt foto van tienertijd

Naast dat ze haar eigen coupe mag behouden, hoeft ze ook niet in het zwart gekleed te gaan en aldoor maar streng zijn is ook geen must. Toch volgt een tik op de vingers bij een opmerkelijk antwoord. “Ik verwacht van mijn kandidaten dat ze goed voorbereid komen en dat als ze een dom antwoord geven ze weten dat ze worden afgestraft." Om autoriteit uit te stralen draagt Bridget dan ook altijd een pak. “Maar wel vrouwelijke pakken, in allerlei kleuren.”

De Zwakste Schakel werd achttien jaar geleden voor het eerst in Nederland uitgezonden. Toenmalig presentatrice Chazia Mourali was in haar rol het evenbeeld van de Britse presentatrice Anne Robinson. Destijds was de contractuele afspraak dat het programma een kopie moest zijn van het origineel, met de welbekende uitsmijter ‘je bent de zwakste schakel, tot ziens!’

Dag!

Nu Bridget iets creatiever mag zijn in de show die vanaf 6 mei bij RTL 4 te zien is, wordt de beroemde leus ook meteen maar veranderd. “Het wordt nu: je bent de zwakste schakel, dag!” zegt Bridget. “Want hoezo tot ziens, ik zie die mensen nooit meer terug.”

Typisch Bridget is “dat ik heel direct ben, niet bang ben om voor een mening uit te komen en ook zeker niet bang ben om te incasseren.” De kandidaten krijgen namelijk zeker ook de vrijheid om de strenge presentatrice van repliek te dienen, “als ze durven”. Bridget benadrukt dat het programma er niet om draait om iemand af te blaffen. “Het is niet per se dat ik als presentatrice iemand wil aanvallen en iets negatiefs wil zeggen, het is meer dat jij zit te kijken en denkt: jeetje wat heeft die een gek kapsel, en ik dan op zo’n moment vertaal wat jij denkt.”

Dood paard

Niet alle deelnemers blijken even gemakkelijk in omgang, vertelt Bridget. “Soms zijn ze lekker bezig om mee te doen en te reageren op wat ik zeg en dan is het een wisselwerking, maar ik heb ook een keer meegemaakt dat ik echt aan een dood paard zat te trekken… het kwam gewoon niet, van alle negen kandidaten niet.” Bridget stelt gerust met dat “het echt wel een leuke aflevering is geworden, maar ik moet dan wel extra hard werken.”

Ondanks het harde werken – ze is twaalf uur op een dag bezig met twee afleveringen – is Bridget blij dat ze niet aan de andere kant staat. “Gelukkig ben ik geen kandidaat, dat zou ik heel eng vinden. Ik heb nog een faalangst vanuit school dus ik ben heel bang om beoordeeld te worden en om te falen.”

BRON: PANORAMA, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook