Groot feest voor Pieter van Vollenhoven

De 80ste verjaardag van de Royal Twitteraar gaat niet onopgemerkt voorbij!

Lees ook

Beminnelijke man, favoriete oom van koning Willem-Alexander, opgewekt en alert twitteraar – de feestelijkheden ter ere van Pieter van Vollenhovens 80ste verjaardag lijken helemaal terecht.

Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, de man van prinses Margriet, is de patriarch van een familie met vier zonen en elf kleinkinderen. Sinds 1975 houdt hij zich al bezig met veiligheid in de verkeer- en transportsector, onder andere als praktijkhoogleraar Risicomanagement en adviseur en 'meedenker' over veiligheidsvraagstukken.

Daarnaast is hij een enthousiast natuurliefhebber en werkt hij mee aan het programma 'Professors op Pad'. Bepaald niet iemand die achter de geraniums resideert, dus. En omdat hij nog zoveel doet, wordt zijn 80ste verjaardag dan ook uitgebreid gevierd. Een paar highlights:

Hij bracht onlangs een boek uit over zijn specialisme.

Vorige week werd hij bevorderd tot commodore titulair van de Koninklijke Luchtmacht. Op vliegbasis Gilze-Rijen zijn de onderscheidingstekens uitgereikt. Dat gebeurde door luitenant-generaal Dennis Luyt (commandant van de luchtstrijdkrachten) en schout-bij-nacht Ludger Brummelaar (chef van het Militaire Huis van koning Willem-Alexander).

Van Vollenhoven kreeg de promotie vanwege de bijzondere bijdrage die hij de afgelopen 45 jaar heeft geleverd aan de Nederlandse krijgsmacht en aan de Koninklijke Luchtmacht in het bijzonder. Luyt noemde daarbij vooral zijn inzet voor veiligheid.

Tijdens zijn diensttijd werkte Pieter in 1966 in Den Haag bij de juridische afdeling van de staf van de bevelhebber van de luchtstrijdkrachten. Een jaar later volgde hij in Gilze-Rijen een vliegersopleiding en haalde hij het zogeheten klein militair brevet. In 1968 werd Van Vollenhoven reserveofficier-vlieger bij het 300 Squadron op vliegbasis Deelen. Op de foto legt hij de eed af. 

Van Vollenhoven viert zijn verjaardag met familie, vrienden en genodigden in Theater Figi in Zeist.

De jarige arriveerde er vrolijk als immer met prinses Margriet, met in hun gevolg de kinderen Van Vollenhoven: 

Prins Maurits en Prinses Marilène met hun kinderen Lucas, Anna en Felicia. 

Prins Bernhard en Prinses Annette met hun kinderen Isabella en Samuel.

Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita hadden hun kinderen thuisgelaten.

Links in het blauw prinses Annemarie de Bourbon de Parme (de vrouw van prins Carlos), rechts prinses Aimée en prins Floris met hun dochters Magali en Eliane.

 

Foto's © RVD – Anko Stoffels

Laatste nieuws

Zie ook