Prinses Margriet gaat samenwerken met prins Harry!

Hare Koninklijke Hoogheid helpt de hertog op weg met de Nederlandse editie van zijn Invictus Games.

Lees ook

Die hadden we niet zien aankomen: prinses Margriet gaat zich intensief bezighouden met de Invictus Games van de hertog van Sussex, die volgend jaar in Nederland worden gehouden.

De prinses is benoemd tot erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Invictus Games Den Haag 2020. De Invictus Games, een internationaal sportevenement voor lichamelijk en psychisch gewonde militairen, worden volgend jaar in het Zuiderpark in Den Haag gehouden. De officiële kick-off bijeenkomst van dit evenement vindt 9 mei a.s. plaats in aanwezigheid van Margriet.

Tijdens de kick-off, precies een jaar voor het evenement, krijgt ze uitleg over de voortgang van de plannen en een rondleiding door het Zuiderpark met een demonstratie van verschillende ‘Invictus’-sporten. Prinses Margriet spreekt ook met een aantal sporters van het Nederlandse team. Of Harry daar ook bij aanwezig zal zijn is twijfelachtig: tegen die tijd zal Baby Sussex wel zijn gearriveerd en of hij zich daarvan los kan scheuren tijdens zijn vaderschapsverlof?

De Invictus Games zijn in het leven geroepen door prins Harry om door middel van sport herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor gewonde militairen en veteranen. Ze worden volgend jaar in Den Haag gehouden van 9 tot 16 mei.

 

Foto's © RVD, ANP

Laatste nieuws

Zie ook