Híer eet je je luxe Baskische maaltje: Euskadi Rotterdam

Rotterdam is de place to be als het gaan om nieuwe culinaire hoogstandjes.

Rotterdam is de place to be als het gaan om nieuwe culinaire hoogstandjes. De stad heeft er weer een leuk nieuw tentje bij, in de vorm van Euskadi.

Het restaurant zit misschien wat verborgen in de Westewagenstraat, maar eenmaal gevonden werden we verrast door de intieme setting. Geen massataferelen, maar een klein restaurant met een kalme uitstraling en oké, een heel klein beetje een hotellobby gevoel. Maar dan wel een luxe.

Noord-Spanje

Bij Euskadi (betekent: Baskenland) serveren ze, logischerwijs dus, gerechten uit de Baskische keuken. En niet van die vettige Spaanse happen, maar gewoon heerlijk uitgebalanceerde vlees- en visgerechten die bereid zijn met producten uit de Noord-Spaanse regio. Eigenaar Dennis Azkaiturrieta en executive chef Alvaro Martinez hebben ervaring opgedaan bij Arzak, El Bulli en Martin Berasategui. Voor de culi-kenners onder ons: dat zijn niet de minsten want alledrie zaken hebben 3 Michelinsterren. 

Basken-style

De vriendelijke ober helpt ons verder door zijn favoriete gerechten kenbaar te maken, waarvan we er dan ook een paar uitkiezen. Ten eerste moeten we toch echt even de zelfgemaakte bieslookboter noemen want man man man, wat is die lekker. Het bewijst maar weer dat 't allemaal niet groots hoeft soms. Als voorgerecht is er de inktvissoep met flinterdun gesneden reepjes inktvis, wasabi vis-eitjes en eetbare bloemen en ook bestelden we de gestoomde groenten Basken-style, met spicy croutons. Als hoofdgerecht bestelden we obers favoriet: de carrilleras oftewel runderwang, die maar liefst 4 uur heeft gegaard. Die lange gaartijd is ook wat het onweerstaanbaar maakt. En omdat we uiteraard een mening willen geven over meer opties van de kaart: de kip en garnalen in sweet & spicy saus zijn ook het bestellen waard (want: malse kippendij! De meest verse garnalen!) Als dessert krijgen we als tip om de Torrijas te proberen, een Baskische broodpudding, een beetje wentelteefjesachtig maar dan luxe. Stuk voor stuk zijn de gerechten prachtig opgediend en maakt de ober het ons extra leuk om er telkens iets interessants bij te vertellen. Overigens was hij ook zeer bedreven in het uitkiezen van onze heerlijke niet standaard uitgekozen wijn (pluspunt.)

Euskadi is een absolute aanrader als je eens out of the box wil!

Euskadi
Westewagenstraat 56
3011 AT Rotterdam
+31 (0)10 840 8042
[email protected]

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Always at your service. ?

Een bericht gedeeld door Euskadi (@euskadirestaurant) op

Laatste nieuws