William en Kate geschokt door aanslagen Sri Lanka

De royals prins William en zijn vrouw Kate lieten maandag weten 'diep geraakt' te zijn.

Lees ook

Prins William en hertogin Kate lieten maandag weten 'diep geraakt' te zijn toen ze het nieuws over de 'verwoestende aanslagen' in Sri Lanka hoorde.

LEES OOK: Prins William eind april naar Nieuw-Zeeland

Op Sri Lanka vonden zondag zeven explosies plaats bij kerken en hotels. Daarbij kwamen zeker 290 mensen om het leven, onder wie 37 buitenlanders. "Zinloze handelingen zoals deze op plaatsen waarvan mensen verwachten dat ze er op hun veiligst zijn, zijn echt gruwelijk”, aldus de hertog en hertogin. "Onze harten gaan in deze tragische tijd uit naar de families en vrienden van de slachtoffers, naar de christelijke gemeenschap en naar de mensen van Sri Lanka. Jullie zijn in onze gedachten en gebeden."

Geschokt

Ook andere royals lieten weten geschokt te zijn door de gebeurtenissen. De eerste royals die zondag reageerden op de aanslagen, waren Koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het koningspaar gaf aan geschokt te zijn door dit brute geweld en zijn in gedachten bij alle getroffenen en hun familie.

Koningin Elizabeth liet eerder op maandag weten mee te leven met de slachtoffers van de aanslagen, die gebeurden op haar 93e verjaardag. "Dergelijke daden van vreselijke brutaliteit, waar ze ook plaatsvinden, zijn een afschuwelijke aanval op de menselijkheid en de waarden begrip en mededogen," aldus William's vader prins Charles. Ook spreekt hij van ’barbaarse aanvallen’ en ’verachtelijke gruweldaden’.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pray for #SriLanka.

Een bericht gedeeld door Be Heard Project (@beheardproject) op

BRON: TELEGRAAF, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook