Feestje! Het eerste jaar van prins Louis

Nieuwe foto's van Louis Arthur Charles van Cambridge!

Lees ook

De ballonnen en slingers hangen op bij de Cambridge'jes, waar prins Louis op 23 april zijn eerste verjaardag viert.

Zijne Koninklijke Hoogheid prins Louis Arthur Charles van Cambridge, vijfde in lijn van de troonopvolging, kwam ter wereld in de Lindo Wing van het St. Mary's Hospital in Londen…

…waar hij zeven uur na zijn geboorte kalm door zijn eerste fotomomentje heen tukte.

Zijn ouders prins William en hertogin Kate hadden het nog druk met uitleggen hoe de naam moest worden uitgesproken: 'Het is niet Loo-is, maar Loewie.'

De jongeman verdween daarna geruime tijd uit beeld, al had hij nog wel een fotoshoot met zijn grote zus prinses Charlotte, voor de camera van hun moeder.

De eerstvolgende sighting was tijdens zijn doop op 9 juli 2018. Het was een familiedingetje, even tussendoor op een namiddag.

De naaste familie was erbij, check vooral even hoe William zijn oudste zoon in een liefdevolle houdgreep knelt om ontsnapping te voorkomen. Louis' peetouders komen allemaal uit de vriendenkring van de hertog en hertogin van Cambridge: Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, lady Laura Meade, Hannah Gillingham Carter en Lucy Middleton.

Wat opviel aan de doop was hoe hertogin Kate straalde. Louis lijkt een beetje het 'cadeautjeskind' van de Cambridge'jes, als baby waar niet meer de druk van 'an heir and a spare' (een opvolger en een eerste reserve) leveren achter zat.

Hoe happy iedereen die zomer was blijkt wel uit de portretten die werden gemaakt ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van kroonprins Charles…

…die sinds het pensioen van zijn vader prins Philip als een soort interim-patriarch van het hele stel optreedt…

…en ook nog even een momentje solo met zijn jongste kleinzoon pakte. 

Die foto van de kerstkaart van de Cambridge'jes is de laatste die van Louis is vrijgegeven, hij was toen acht maanden, hoewel hij op de foto gezien de bomen vermoedelijk eerder nog zeven maanden was.

Voor zijn verjaardag gaven de Cambridge'jes schattige nieuwe foto's vrij, gemaakt door hertogin Kate…

…waarbij Louis duidelijk helemaal op zijn gemak is. Ze zijn gemaakt in de tuin van Anmer Hall.

Voor wie even wil vergelijken: zo zagen prins George en prinses Charlotte eruit toen ze 1 jaar waren. 

Ter ere van zijn verjaardag worden de klokken van Westminister Abbey geluid. It's good to be a prince.

 

Foto's © Kensington Palace, Catherine, HRH Catherine Duchess of Cambridge  

Laatste nieuws

Zie ook