Queen blij, mag eindelijk weer chocolade

Hare Majesteit had niet te klagen over aandacht, op haar Paasverjaardag.

Lees ook

Koningin Elizabeth viert dit jaar niet alleen Pasen, maar ook haar verjaardag: ze is 93 geworden. En dat vraagt om haar lievelingstaart.

De Queen, die veel meer van haar geliefde tea's met kleine hapjes houdt dan van dineren, geeft in de vastentijd altijd chocolade op. Pasen betekent het einde van de vastentijd, zodat ze na de traditionele paasdienst op haar gemak kan snoepen van haar favoriete traktatie…

…de door de paleiskok gemaakte truffels en natuurlijk een taart. Omdat haar verjaardag samenvalt met Pasen / zondag wordt het traditionele kanonsaluut verschoven naar morgen. Bij Buckingham Palace speelde wel de Band of the Irish Guards 'Happy Birthday' ter ere van Hare Majesteit. Die dat niet zal hebben gehoord, want ze zit een heel eind verderop, in Windsor Castle achter de paaseieren. Easter Court, de paasresidentie op het kasteel, duurt traditioneel een maand.

Voor de dienst was de familie op volle kracht, van links naar rechts James van Wessex (kleinzoon van de Queen), gravin Sophie, Peter Phillips (zoon van prinses Anne) en zijn vrouw Autumn, prins Harry, Zara Tindall en haar man Mike. 

Lady Louise en gravin Sophie gooiden er wat bloemetjes tegenaan in de Royal Easter Fashion Parade.

En in tegenstelling tot berichten dat de Cambridge'jes in Anmer Hall zouden blijven, waren ze gewoon overgekomen uit Norfolk, voor de paasdienst en ook wel een beetje om de verjaardag van de Queen te vieren.

En ook prinses Anne, hier met haar man Tim, had het memo over de dresscode gekregen: de Windsors droegen vandaag veelal blauw van pastels tot marine.

Leuk om te zien hoe goed hertogin Kate en Zara het kunnen vinden. 

Bij aankomst was te zien dat prins William zijn oma eerder op de ochtend al even had bezocht: buigen hoeft alleen als je haar voor het eerst die dag ziet. Charles en Camilla ontbraken, zij brengen de Paasdagen traditioneel in Schotland door. Hertogin Meghan loopt op alledag, die vierde heel begrijpelijk in alle rust thuis in Frogmore Cottage Pasen…

…maar feliciteerde 'Granny' samen met Harry per Insta.  

Bij het uitgaan van de dienst bleek prinses Beatrice een buitengewoon beeldig pakje aan te hebben en die pijpenkrullen mogen er ook zijn #princessy!

Ze scoorde in ieder geval hoog in de Easter Parade Fashion Stakes met haar pakje.

De jarige koningin is recordhouder als 's werelds langst levende én regerende monarch. Ze zit al meer dat 67 jaar op de troon en is 71 jaar getrouwd met prins Philip.

 

Foto's © ANP  

Laatste nieuws

Zie ook