Foto’s! Belgische Royals op bedevaart

Hoe Pasen wil je het hebben?

Lees ook

Koning Filip en koningin Mathilde lopen met hun vier kinderen in delen de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, zomaar in het wild.

Van de Belgische royals is bekend dat ze hun kinderen liever geen pretparken aandoen, maar van een uitje liever een leermomentje maken. Serieuzer dan samen op bedevaart gaan, kan haast niet. Met het gezin lopen ook vrienden mee. 

De afgelopen dagen liepen ze in de buurt van Fromista, zo goed als onherkenbaar. Het meisje met de rode pet is vermoedelijk prinses Leonore, rechts half verscholen kroonprinses Elisabeth.

En hier houdt koning Filip de vaart erin, met zo te zien rechts prins Gabriel en iets erachter prins Emmanuel. Santiago de Compostela, beter bekend als Santiago, is de hoofdstad van Galicië in noordwest Spanje.

De stad vindt haar oorsprong in het heiligdom van Sint Jacob de Grote, nu de kathedraal van de stad, als eindbestemming van de Sint Jacobsweg. Dat is een belangrijke katholieke pelgrimsroute die haar origine heeft in de 9e eeuw.

Het symbool van de tocht is de St. Jacobsschelp, daar werd Mathilde vorig jaar al mee gespot. Hij werd vroeger gebruikt als bordje of drinkschaaltje. De holle kalebas diende destijds als waterkruik. 

 

Foto's © Belgische Monarchie, ANP, Retama / Bjorn Christian Torressen / WikiMedia

Laatste nieuws

Zie ook