Paasvakantie: zó vieren de royals het

Sneeuw voor de Noren, zon voor Monaco en beschuit met muisjes voor de Windsors?

Lees ook

Afgezien van plichtsgetrouwe koningin Elizabeth die ten kerke gaat, nemen de meeste royals even een break van alles. Wie zit waar?

In de Royal Agenda betekent Pasen even een adempauze tussen het Staatsbezoek-seizoen en het zomerse society seizoen. Voor Engeland betekent dat laatste onder andere de Chelsea Flower Show, Ascot and Trooping the Colour, de Oranjes hebben Koningsdag en 4 en 5 mei nog voor de boeg en ook elders vallen er nog wel wat officiële programmapunten af te hameren. Alle reden, dus, om met een schaaltje paaseitjes even onderuit te zakken.

Noorwegen

Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette Marit van Noorwegen zijn met hun kinderen op wintersportvakantie in eigen land.

Prins Sverre was zo goed als onherkenbaar ingepakt.

Kroonprinses Mette-Marit en prinses Alexandra's selfie'den wat af.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marius Borg Høiby (@marius_borg) op

Mette-Marits zoon Marius past intussen op het kroonprinselijke villa Skaugum. Party, anyone? 

Ook koning Harald en koningin Sonja zijn naar de koninklijke skihut, heel degelijk met de trein. De Prinsehytta ligt in de Sikkilsdalen vallei in het Noorse berggebied Jotunheimen. Ze brengen er altijd de Paasdagen door met vrienden en maken er al sinds ze getrouwd zijn lange langlauftochten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Princess Märtha Louise (@princessmarthalouise) op

En prinses Märtha Louise van Noorwegen bereidt zich met haar sjamaan voor op hun voorjaarssessies.

Japan

Ook de kroonprinselijke familie van Japan koos voor de sneeuw, in afwachting van de rap naderende troonwissel. Dit is prinses Aiko. 

Engeland

Prins William en hertogin Kate zijn in Norfolk waar ze de paasbreak doorbrengen in hun buitenhuis Anmer Hall met hun kinderen. Ze vieren er onder andere de eerste verjaardag van prins Louis en maken er uitjes in de buurt, zoals naar de Burnham Horse Trials.  

De Queen resideert op Windsor Castle met Pasen, in afwachting van een groot continent familieleden dat bij de paasdienst aanwezig zal zijn (deze foto is van Pasen 2018) en daarna zal lunchen met Hare Majesteit. Iedereen is intussen natuurlijk ook in afwachting van Baby Sussex.

Monaco

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pauline Ducruet (@paulinedcrt) op

Pauline Ducruet cruist ergens in tropische streken en het zou zomaar in de buurt van het Polynesische Tetiaroa kunnen zijn.

En Pierre Casiraghi, de zoon van prinses Caroline van Hannover (geboren prinses van Monaco) zit met Beatrice en hun kinderen op St. Bart.

Italië

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Chiara de Bourbon (@chiaradebourbon) op

De familie Bourbon- Twee Siciliën zit in de paleiselijke villa te St Tropez en je ziet dat prinses Chiara er weer heel casual bijloopt. 

België

Belgische koning Filip en koningin Mathilde gaan voor het derde jaar op rij de Camino de Santiago pelgrimsroute lopen.

Het Belgische koningspaar loopt niet de hele route, maar een deel daarvan wat het verlengde is van de etappes die het echtpaar al in 2018 en 2017 aflegde. Je ziet dat de kinderen het énig vinden. 

En Nederland? Geen idee. Privésfeer, media-code, van die dingen. Eerder vierden ze echter Pasen met de Griekse royals, dus wie weet.

 

Foto's © BSR Agency, Hollandse Hoogte, HKH Mette-Marit / Instagram / Kongehuset   

Laatste nieuws

Zie ook