Deense Royals verzamelen pandapunten

Werkelijk niets werd aan het toeval overgelaten om de panda's te pitchen.

Lees ook

Nee, niet de pandapunten die bepalen hoelang iemand geen seks heeft gehad, diplomatieke pandapunten, natuurlijk.

De dierentuin van Kopenhagen heeft twee panda's geleased: Mao Sun en Xing. Dit alles in het kader van de panda-diplomatie. De dieren blijven eigendom van China, die ze voor een bepaald bedrag per jaar verhuurd aan een buitenlandse dierentuin als charmeoffensief om handelsrelaties op te bouwen.

Omdat het diplomatiek best een dingetje is, maakten de Deense Royals er een tweedaags feestje van. Koningin Margrethe, hilarisch gekleed in zwart wit, maar gelukkig zonder panda-make-up, rukte uit met kroonprinses Mary…

…en opende het Panda House in de dierentuin.

Er gebeurde vrij weinig, zoals verwacht kan worden van panda's, zodat iedereen zijn best deed om een beetje geboeid en vertederd te kijken naar…

…nou ja, lummelende beren en bamboe.

Hare Majesteit dacht er zo het hare van, maar zweeg diplomatiek. 

Om de aandacht voor de panda's nog wat verder op te zwepen ging kroonprinses Mary op de eerste dag dat het pandaverblijf open was voor het publiek nogmaals naar de dierentuin, ditmaal in gezelschap van tweeling prins Vincent en prinses Josephine.

En wat Josephine ook uit de kast haalde, de panda's bleven zen. Je kunt niet zeggen dat de Deense Royals het niet geprobeerd hebben. 

 

Foto's © Det Danske Kongehus, PPE Agency, BSR Agency, Hollandse Hoogte

Laatste nieuws

Zie ook