Wéér een royal wedding in Maleisië!

Na een Nederlander en een Russische is het nu de beurt aan Zweden om een nieuwe prinses te leveren.

Lees ook

Je kunt van de Maleisische royals zeggen wat je wilt, maar niet dat ze niet zorgen voor nieuw bloed in de familie.

Prinses Aminah van Johor haalde Hollands Glorie uit Lisse in de persoon van Dennis Verbaas. Sultan Mohammed V verloor zijn hart aan Russische Miss Oksana Voevodina. Zoals de traditie voorschrijft, bekeerde Oksana zich tot de islam, de officiële religie van het land, en heet nu Rihana Oxana Gorbatenko. En op 19 april trouwt Zweedse Sofie Louise Johansson (33) met kroonprins Muhammad Faiz Petra (MFR, 45 jaar), lid van de koninklijke familie van de deelstaat Kelantan, aan de oostkust. MFR is de jongere broer van sultan Mohammed V, hoe Sofie Louise na haar huwelijk zal heten is nog niet bekend. 

Sofie Louise (er is slechts één foto van haar vrijgegeven door het hof en het stel heeft nog niet samen geposeerd) en Muhammad kennen elkaar al jaren, al sinds ze samen studeerden in het buitenland. De kroonprins, die in de oudheid een doctoraat behaalde, studeerde geschiedenis in Londen en literatuur en Italiaans in Florence. De toekomstige prinses groeide op in de buurt van Linköping, een stad in het zuiden van Zweden. Na haar middelbare school werkte ze een tijdje als au pair in Engeland, later haalde ze een graad in Engels en sociologie.

De bruiloft zal worden gehouden in Istana Balai Besar, een van de oudste paleizen van het land, gebouwd in de jaren 1840 in de hoofdstad van Kota Bharu. Naar verwachting zullen ongeveer 300 gasten de ceremonie bijwonen, met plaatselijke royals en natuurlijk vrienden en familie van het stel. De ceremonie zelf zal besloten zijn en het paar heeft gezegd dat eventuele geschenken aan goede doelen, zoals weeshuizen en bejaardenhuizen, zullen worden gedoneerd.

 

Foto's © Kelantan State Palace, WikiCommons

Laatste nieuws

Zie ook