Monica Geuze over tweede kindje

"Het zwanger zijn heeft meer met me gedaan dan ik dacht."

Lees ook

Monica Geuze en Lars Veldwijk zijn trotse ouders van dochter Zara-Lizzy. Kan ze binnenkort een broertje of zusje verwachten? Wij vroeger het aan de vlogger.

LEES OOK: Zien: fans in de ban van 'babybuik' Miley Cyrus

Even genoeg

"Eentje is voorlopig genoeg", maakt ze meteen duidelijk. "Het zwanger zijn heeft meer met me gedaan dan ik dacht. Vooral in emotioneel opzicht. Het is een opeenvolging van heftige momenten: de zwangerschapstest, de twintigwekenecho, de bevalling, kraamzorg, je eerste maanden als gezin. Je raast door de tijd. Ik ben blij dat ik weer een nieuw ritme heb gevonden, waarin ik ook eens de stad in kan gaan in plaats van steeds kapot op de bank te liggen."

Al is ze natuurlijk dolgelukkig met haar dochter, die haar flink heeft veranderd. In positieve zin. "Het heeft bij mij zo’n positieve draai gegeven aan hoe ik in het leven sta. De realisatie dat je het helemaal niet nodig hebt om elke week in een club te staan en een fles te bestellen. Het is veel leuker om fit te zijn, zodat je de volgende dag lekker bij je kindje kunt zijn."

Hoge eisen

Op social media lijkt het haar allemaal makkelijk af te gaan. Nonchalant geeft ze haar dochter een perfect lepeltje van haar groentehapje. 's Avonds date night met Lars. Maar in één van haar vlogs prikt ze die luchtbel door: ook zij heeft moeite met het in de lucht houden van alle ballen.

"Ik zag door de bomen het bos niet meer. We stellen zulke hoge eisen aan onszelf. Je wilt de allerleukste vriendin zijn, maar ook de allerbeste moeder en succesvol in je werk. Je wilt fit en slank zijn en elke dag met geföhnd haar en volle maquillage de deur verlaten. Zodat mensen, als we de kamer verlaten, verzuchten: ‘Zo, die ziet er goed uit.’ En: ‘Wat een leuk wijf.’ Maar dat kán niet."

Vertekend beeld

Ze beseft dat het er op social media rooskleurig uit kan zien. "Het geeft een vertekend beeld. Ik ben niet anders dan je buurmeisje. Het feit dat ik überhaupt kan filmen dat mijn dochter dat hapje krijgt, betekent dat het op dat moment even rustig is. De zestig hapjes die buiten beeld worden gegeven, zijn kennelijk niet zo vlekkeloos verlopen, want toen had ik niet de tijd om mijn telefoon erbij te pakken. Ik heb geleerd om prioriteiten te stellen."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MONICA GEUZE (@monicageuze) op

BRON: GRAZIA, BEELD: BSR AGENCY, INSTAGRAM

Laatste nieuws

Zie ook