Jort Kelder: ‘Datingapp Tinder is meedogenloos’

Jort zoekt liever op een ouderwetse manier naar de liefde.

Lees ook

Jort Kelder vertelde woensdag in een interview met Telegraaf dat hij schrok toen hij voor het eerst Tinder gebruikte. Hij zoekt liever op een ouderwetse manier naar de liefde.

LEES OOK: Lauren Verster openhartig over de breuk met Jort Kelder

Tinder

Jort Kelder dook voor zijn programma Kelder & Klöpping in de wereld van de dating-app. Daarvoor had hij nog nooit Tinder gebruikt. In het interview geeft hij aan geschrokken te zijn van de 'meedogenloosheid' van de app.

"Het is keihard, dat hele geswipe van 'deze staat me aan en deze niet'," vertelt hij. Hij geeft aan dat hij ontsteld was over hoe meedogenloos het er aan toe gaat op zo'n datingapp. "Het leidt tot een soort gevoel van oneindige beschikbaarheid en keuzestress. Dat je denkt dat er misschien nog iets leukers voorbijkomt."

Ouderwets

De 54-jarige vrijgezelle presentator geeft aan dat hij 'behoorlijk alleen, maar niet ongelukkig is'. Uit de ervaring heeft hij geleerd dat deze moderne manier van daten niet aan hem besteed is. "Op foto's kun je ook niet afgaan, iets als geur is heel belangrijk en dat is voorlopig nog niet in een app te krijgen. Ik weet niet of dat alleen een generatieverschil is, hoor. Jonge vriendinnetjes van mij die klassiek zijn ingesteld, willen ook liever een brief dan een appje vol spelfouten."

BRON: TELEGRAAF, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook