Trend: koop een koelkastje voor je beautyproducten

Hét nieuwe fenomeen onder alle skin care enthusiasts.

Lees ook

Een skin care fridge, oftewel: een mini koelkastje voor al je beautyproducten. Het is het nieuwe fenomeen onder alle skin care enthusiasts.  Wat is het eigenlijk?

LEES OOK: Met deze tips krijg je een mooiere huid terwijl je slaapt

Skin care fridge

Het kleine koelkastje is bedoelt om je producten gekoeld te houden. De voordelen hiervan? De groei van bacteriën wordt geremd zodra het product vervuild of aangeraakt is. Als ze blootgesteld worden aan de lucht, worden ze ook geoxideerd. Afkoeling vertraagt het oxidatieproces. Best wel handig dus. En voor degene met een gevoelige huid is dit extra handig, omdat koude producten erg verzachtend werken voor je huid.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What’s in your beauty fridge? ? @blondegonevogue

Een bericht gedeeld door Mini Fridges For Your Bathroom (@beautyfridges) op

Producten

Niet alle huidverzorgingsproducten zijn bedoelt om in zo'n mini-koelkast te bewaren. Serums, lotions en andere producten op waterbasis kun je het beste op kamertemperatuur houden. Andere producten die niet helemaal geschikt zijn om gekoeld te bewaren, zijn bijvoorbeeld body butters. Deze hebben een hoog vet of oliegehalte, en worden door zo'n lage temperatuur moeilijker aan te brengen. En nog een belangrijke: producten met olie en water zijn ook een no go voor in het koelkastje, omdat deze ingrediënten beiden op een andere temperatuur koelen, wat invloed kan hebben op de werking. Wat je hier wel in kan bewaren? Make-upproducten, gezichtscrèmes en moisturizers.

BRON: MAKEUP.COM, BEELD: ISTOCKPHOTO, INSTAGRAM

Laatste nieuws

Zie ook