Pieter van Vollenhoven houdt zich in op Twitter

De man van prinses Margriet bekende maandag in een interview met NPO Radio 1 dat hij zich over het algemeen inhoudt op Twitter.

Lees ook

De man van prinses Margriet bekende maandag in een interview met NPO Radio 1 dat hij zich over het algemeen inhoudt op Twitter.

LEES OOK: Van Vollenhoven: tv-serie was ontdekkingsreis

“Ik vind het aardige van Twitter dat je contact krijgt met mensen met wie je anders geen contact maakt. Je bent het natuurlijk niet met alle reacties eens,'' legde Van Vollenhoven uit aan interviewer Tijs van den Brink. "Je denkt soms: dat is toch heel begrijpelijk voor iedereen? Maar dat is het dus niet altijd.”

Mening

Hij zou zelf de verantwoordelijkheid nemen over wat hij twittert. "Maar ik beperk me wel tot de onderwerpen waar ik verstand van heb: veiligheid, monumenten, natuur en dieren. Het heeft iets ongeremds om altijd maar een mening over van alles te hebben.” Naast het posten van dierenfilmpjes, post hij ook over serieuzere onderwerpen die hem al jarenlang aan het hart gaan, zoals aandacht vragen voor misstanden.

Vrijheid

In het gesprek bekende hij zich soms echt in te houden. De oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid voegt daar meteen een kleine side note aan toe, namelijk dat de Rijksvoorlichtingsdienst zijn Twitterberichten niet controleert, en dat hij wat dat betreft alle vrijheid heeft. "Maar de ervaring leert wel dat áls ik iets schrijf dat mensen niet zint, het woord ‘ministeriële verantwoordelijkheid’ heel snel om de hoek komt kijken.”

BRON: NPO RADIO 1, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook