Pierre Casiraghi: ‘Ik benijd William en Harry niet’

Voor zijn zoontjes heeft Pierre bloedfanatiek racen opgegeven.

Lees ook

Interviews geven de leden van de prinselijke familie van Monaco niet veel, maar voor Boat International maakte Pierre Casiraghi (31) een uitzondering.

Pierre is de tweede zoon van prinses Caroline van Hannover (geboren als prinses van Monaco) en is in het interview openhartig over het vaderschap. Zijn eigen vader heeft hij amper gekend, hij was nog maar drie toen Stefano Casiraghi verongelukte tijdens een bootrace.

Caroline verhuisde met haar drie kinderen – Pierre heeft nog een broer, Andrea (34) en een zus, Charlotte (32) naar het Zuid-Franse platteland, waar ze in Saint-Rémy-de-Provence haar kinderen in alle rust kon laten opgroeien. De kinderen gingen er gewoon naar de plaatselijke openbare school.

"We waren als elk ander kind," zegt Pierre (hier rechts in 2005 naast Charlotte en Andrea tijdens de uitvaart van hun opa, prins Rainier). "Je gaat elke ochtend naar school, komt thuis, maakt je huiswerk. We waren ons er wel van bewust dat onze situatie niet precies hetzelfde was als die van de rest, maar ik kan me niet herinneren dat dit grote invloed had. Ik ben daar erg dankbaar voor, want iedereen verdient een zekere mate van privacy."

Om die reden heeft hij te doen met het Britse koningshuis: "Arme William en Harry! Ik benijd hen niet. Het is lastig om ons met hem te vergelijken, want Groot-Brittannië is erg groot en er wonen heel veel mensen en wij komen uit een zeer kleine plek met andere tradities. Maar ook zij hebben recht op privacy."

Pierre let er zelf wat scherper op sinds hij vader is van Stefano (2) en Francesco (10 maanden), de zoontjes die hij kreeg met Beatrice Borromeo. "Het heeft mijn kijk op het leven helemaal veranderd," zegt hij, "en het heeft me veel behoedzamer gemaakt."

Zo zocht hij vroeger graag de grenzen op tijdens het zeilen, wat zijn grote passie is. Casiraghi, hier in 2018 met Stefano, stond bekend om waaghalzerij en liet zich door niets of niemand tegenhouden. "Ik zou dat nu niet meer doen," zegt hij. "Uiteindelijk kom je op een punt dat je minder risico's neemt. Ik werk nu meer achter de schermen van het raceteam dan dat ik zelf zeil. Ik wil niet dat mijn kinderen ook zonder vader zouden moeten opgroeien."

 

Foto's © ANP, BSR Agency, Palais Princier

Laatste nieuws

Zie ook