Franse prins Napoléon is erg slordig met erfstuk

'Laat geen waardevolle spullen achter in de auto.'

Lees ook

Je zal 'm maar achteloos in je auto laten slingeren, een historische diamant van 40 karaat die nog van keizerin Eugenie is geweest…

Jean Christophe, prins Napoléon (die van de Bonapartes, hij  staat aan het hoofd van het voorheen Keizerlijke Huis) heeft zich onlangs verloofd met gravin Olympia von Arco-Zinneberg (ze staan hieronder in het midden).

Reuze romantisch, maar waarschijnlijk was het stel er even niet bij met z'n hoofd want het liet een tas met daarin een laptop, identiteitspapieren en een ring met een diamant van 40 karaat in de auto liggen. Die prompt werd opengebroken aan de Rue Dauphine (what's in a name?).

Volgens Le Parisien komt de diamant uit een ontmantelde tiara van keizerin Eugenie, de echtgenote van Napoléon III, de laatste monarch van Frankrijk. Er was weinig hoop dat de diamant nog boven water zou komen, maar de politie kwam dankzij camerabeelden de dief vrij snel op het spoor. Het bleek een notoire auto-inbreker die de ring nog in zijn bezit had. De prins heeft 'm inmiddels weer terug, niet bekend is of Olympia 'm nog durft te dragen, nu iedereen weet dat de ring ongeveer een miljoen euro waard is. 

 

Foto's © Getty Images, House of Bonaparte, Wikimedia

Laatste nieuws

Zie ook