Wie wonen er nog wél in Kensington Palace?

Sussex mag dan zijn vertrokken, er zijn nog 13 Windsors over!

Lees ook

De Sussex'jes mogen Londen dan achter zich hebben gelaten, in Kensington Palace wemelt het nog van de royals. We zetten ze even voor je op een rij.

Kensington Palace werd beroemd als het paleis waar prinses Diana vooral na haar scheiding van kroonprins Charles dolle tijden beleefde. Ze omschreef het wel eens als 'een gevangenis' en het paleis is ook wel eens vergeleken met een bejaardentehuis waarin iedereen elkaar in de gaten houdt. Opeens lijkt Frogmore House in het groene Windsor nog niet zo'n gekke optie. Wie zijn er gebleven?

Cambridge

Om te beginnen de familie Cambridge: William, Kate, George, Charlotte, Louis en spaniel Lupo wonen in appartement 1a, het grootste woonblok in het paleis, met zes slaapkamers en twee keukens die zijn verdeeld over vier woonlagen. De vorige bewoner was prinses Margaret. Het is het deel met het lange lichtgrijze dak links van het torentje en grenst aan de staatsieruimtes vooraan. 

Yorkie

Prinses Eugenie van York en haar man Jack Brooksbank wonen in Ivy Cottage, op het terrein van Kensington Palace. Het ligt op de foto rechts naast het paleis. 

Gloucester

In Appartement 1 wonen de hertog en hertogin van Gloucester. Prins Richard is een neef van de Queen en eigenlijk zouden hij en zijn vrouw Birgitte verhuizen om ruimte te maken voor de Sussex'jes, maar nu die voor Windsor hebben gekozen, blijven de Gloucesters nog even in hun zeer riante appartement. Het ligt helemaal links van het torentje en er staat een eettafel in waar met gemak achttien personen kunnen dineren. 

Kent I

De hertog en hertogin van Kent wonen in een cottage op het paleisterrein dat Wren House wordt genoemd en op de foto helemaal rechts naast het paleis ligt. Prins Edward is een neef van de Queen, zijn vrouw Katherine kampt met een slechte gezondheid. De woning is ruim, maar naar koninklijke normen bescheiden.

Kent II

Prins en prinses Michael van Kent wonen in Appartement 10: zeven slaapkamers en tien ontvangstruimtes waar ze jarenlang voor 67 pond huur per week resideerden. Toen dat uitlekte, moesten ze 'marktconforme huur' gaan betalen, iets waar de prinses nog altijd over weeklaagt. Ze wonen rechts bovenin, met uitzicht op de garage van William en Kate en de personeelsverblijven. The horror…

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook