Het merk Sussex heeft nú al een probleem

'Harry is meer Soho House dan House of Windsor geworden en dat is geen goed teken.'

Lees ook

Prins Harry en hertogin Meghan hebben zich nog maar net afgesplitst als eigen Royal Household en het rommelt al. Hebben ze hun hand overspeeld?

Het lijdt geen twijfel of Baby Sussex zal na zijn of haar aankomst iedereen vertederen en een tijdje de 'verhaallijn' van de Sussex'jes overheersen. Reken gerust op de eerste aandoenlijke kiekjes op het net geopende, nu al zeer succesvolle Instagramaccount van het stel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) op

Waarop ze de mooiste kant van hun leven zullen laten zien en met hun goede daden zullen pronken. Het zal een zorgvuldig gecureerd PR-juweeltje worden. Kniesoor die erop let dat Harry met Heads Together juist hamert op het belang van jezelf zijn en elkaar accepteren zoals je bent. Zonder filters. Keeping it real en zo.

Nou ja, niet in hun geval, dan. Want als iets duidelijk begint te worden, is het dat de Sussex'jes geen moeite hebben met een dubbele moraal: waar ze zo graag over preken, brengen ze zelf niet bepaald  in de praktijk. Prins Harry waarschuwde voor de gevaren van social media op de dag waarop zijn eigen felbegeerde Instagramaccount live ging en meteen over de 3 miljoen volgers scoorde. Iets met 'boter op je hoofd'? 

Ander voorbeeld: de hertog van Sussex mag bij jongeren graag hameren op het belang om iets te doen aan klimaatverandering en milieuzaken. Maar Meghan die in een privéjet naar een babyshower in New York vliegt met een legertje bodyguards dat door de Britse belastingbetaler wordt gefinancierd, dat moet kunnen.

Zoals natuurbeschermer Harry in Afrika aangedaan neushoorns en olifanten hugt om te protesteren tegen stropers, maar zelf graag per privéjet naar rijke vrienden in Spanje of Duitsland vliegt voor jachtpartijen op hun landerijen.

Vooruit: nog eentje: het stel is inmiddels naar Windsor verhuisd omdat ze rustig en 'eenvoudig' willen leven. Hoe eenvoudig was de vijfsterren 'babymoon' in het Heckfield Place Hotel waar ze de dagen doorbrachten waarop anderen hen 'inhuisden' in Frogmore Cottage? Volgens The Sun waren de kosten van de vakantie zo'n € 38.000 voor drie dagen. Zó lekker gewoon gebleven.

De vraag is waar dit heen gaat. "Als Harry tegenwoordig zijn mond open doet, hoor ik enkel nog de geprakte avocado van Meghans onberispelijke sociale liberale zorgen, gefilterd door het welwillende vehicle van haar echtgenoot," zegt Jan Moir, columnist voor de Daily Mail. "Hij is meer Soho House dan House of Windsor geworden en dat is geen goed teken."

"Meghan moet tot het besef komen dat ze niet kan leven binnen de Koninklijke Familie als een A-lijst Hollywoodster en dat de monarchie om andere gedragsregels vraagt," zegt Ann Pasternak die meerdere boeken over de Windsors schreef. "Het is onmogelijk om je vrijheid te hebben én al die privileges." Dus yay voor Baby Sussex. Maar daarna wordt het pas écht interessant, hoe 'het merk Sussex' geloofwaardig zal proberen blijven.

 

Foto's © BSR Agency, The Royal Family

Laatste nieuws

Zie ook