Oh dear, prinses Tessy is haar titels kwijt…

Van Hare Hoogheid naar gewoon burger, het is even slikken.

Lees ook

Omdat haar scheiding van prins Louis van Luxemburg eindelijk officieel is afgehamerd, gaat Tessy binnen afzienbare tijd gewoon weer als burger door het leven.

Sinds het stel in januari 2017 uit elkaar ging, was er onduidelijkheid over Tessy's titels. Het zat er dik in dat ze die zou verliezen, maar ze bleef ze zelf in interviews voeren, want het geeft toch wat meer glans aan het leven en het levert wat meer aandacht op als er sprake is van een prinses (en ze is gék op aandacht). Ze stond ook gewoon in haar recht, omdat er eindeloos werd gestreden over de financiële afhandeling van de scheiding. 

Die duidelijkheid is er nu wel: sinds 3 april is Tessy officieel gescheiden van Louis én van haar titel prinses van Luxemburg, Nassau en Bourbon-Parma. Ze mag zich overigens nog tot 1 september prinses blijven noemen, iets waar ze vooralsnog gretig gebruik van maakt op Twitter.

Op Instagram gebruikt ze al een tijdje het neutrale 'Tessy van Luxemburg', wat weliswaar een beetje tegen haar groothertogelijke ex-schoonfamilie aanschurkt, maar geen leugen is: ze is geboren en getogen in het land. Zelf zegt ze vanaf 1 september als Tessy Antony-De Nassau door het leven te zullen gaan en het Luxemburgse hof heeft bevestigd dat ze uit coulance voor de kinderen dezelfde achternaam mag blijven dragen. Zo houdt onze favoriete hosselaar toch nog een béétje royal glans. 

 

Foto's © BSR Agency

 

Laatste nieuws

Zie ook