Thaise prinses heeft lak aan dresscode koning

Hare Koninklijke Hoogheid trekt haar eigen plan, op haar favoriete crocs.

Lees ook

Wat doe je als je malle broer eist dat je ter ere van hem drie maanden lang geel draagt? In het geval van prinses Sirindhorn trek je dan onmiddellijk iets lila's aan.

Sirindhorn van Thailand (64) is een van de origineelste prinsessen ter wereld. Ongetrouwd, superslim, een echte techie, getalenteerd musicus, spreekt zes talen…

…leerde voor de lol ook nog Duits en Latijn en zit als radioamateur (een hobby waar haar vader haar enthousiast voor maakte) ook nog regelmatig achter haar 'bakkie' als HS1D.

Ze is ook nog eens mateloos populair bij de bevolking en in alles behalve naam de First Lady van het land. Vele Thai hadden liever haar staatshoofd zien worden, dan haar wispelturige broer, koning Vajiralongkorn, die een groot deel van het jaar in zijn villa in Duitsland woont en nogal wat macht naar zich toe heeft getrokken sinds hij het ambt aanvaardde.

Vajiralongkorn is echter ook weer niet zo vervuld van zichzelf dat hij niet inziet dat hij aan zijn zusje een gouden rechterhand heeft. Dankzij haar plichtsgetrouwe instelling kan hij zijn soms wat excentrieke gang gaan. Zodat Hare Koninklijke Hoogheid wel een potje bij Zijne Majesteit kan breken.

De dresscode ter ere van zijn inhuldiging – gepland op 4, 5 en 6 mei – is een verzoek aan iedereen om tot zijn verjaardag (die is pas over drie maanden) geel te dragen.

Even terzijde: Vajiralongkorn is zo ijdel dat hij steeds zeer jeugdige foto's van zichzelf laat gebruiken. In werkelijkheid is hij 66 en gedistingeerd grijs. 

Sirindhorn heeft dat verzoek om geel dus monter voor kennisgeving aangenomen en verscheen in luisterrijke blauw en roze vlekken op een werkbezoek, op haar geliefde crocs. Go Sirindhorn! Ter ere van haar hoogstpersoonlijke smaak ook meteen onze favoriete stijlhoogtepunten:      

Het haarspeldje

Sirindhorn draagt al zo'n beetje haar hele leven een schuifje in heur haar. Het is het minst koninklijke speldje ooit. Geen diamanten, geen saffieren, gewoon van de drogist.

De megazak

Hare Koninklijke Hoogheid laat haar kleding maken met comfort als belangrijkste voorwaarde én ze wil graag megazakken, om haar onafscheidelijke opschrijfboekje in mee te kunnen dragen. Met een tas kan ze minder handen drukken en niet lekker zwaaien, de zakken zijn haar alternatieve tas. Ze noteert van alles wat ze bij werkbezoeken hoort, in de zak zit naast haar lievelingspen ook een reservepen. En nóg een.

De kloeke tas

Als ze zoveel wil meenemen dat het echt niet in haar megazakken past, gaat er een forse tas mee. Die ze gewoon op tafel zet. It's good to be a princess. Let ook op het broche-buttons-strik-orde-feestje.

De actiearm

Rechts draagt Sirindhorn een eenvoudige gouden armband die ze van haar moeder kreeg, links is haar actie-arm. Niemand die precies weet wat ze toch allemaal meetorst aan touwtjes, goede doelenbandjes en trackers, maar ze kan er blijkbaar niet één missen.  

Het mannenpak

Gotta love Sirindhorn: megazakken, sneakers, notitieblok en geen edelsteen om haar nek, maar haar mobiel, modelletje koelkast. And she owns it.

 

Foto's © BSR, Thai Royal Family

Laatste nieuws

Zie ook