Say yes to the royal mini-dress!

Protocol? Welk protocol?

Lees ook

Met het oog op de stijgende temperaturen: 7 mini-jurkjes voor prinsessen en hertoginnen met lentekriebels.

De mini-jurk mag dan groot zijn geworden in de jaren zestig, royals hielden zich er meestal verre van omdat de look te uitdagend zou zijn. De huidige generatie heeft daar minder moeite mee en kiest regelmatig voor pittig mini, al blijft het meestal wel zedig. Ze houden bijna allemaal de in graniet gebeitelde fashionregel aan dat het óf bloot van onderen óf bloot van boven mag zijn, maar niet allebei. Check het zelf: royale mini's!

Kate

De hertogin van Cambridge kiest meestal voor een roklengte op de knie of op de kuit, maar ze heeft toch ook echt mini's in de walk-in closet te Kensington Palace. Zoals deze Gucci: keurig van boven, pittige rok, zo kan het best.  

Olympia

Prinses Maria Olympia van Griekenland weet hoe het heurt: bij buitengewoon blote benen hoort extra dekking aan de bovenkant voor het evenwicht.

Beatrice

Prinses Beatrice van York in New York, mini van onder, bedekt van boven, niets meer aan doen.

Pippa

Royal schoonzus Pippa Matthews-Middleton kreeg de ideale verhoudingen voor een mini-jurk van thuis uit mee. Deze is  vermoedelijk van Tory Burch.

Meghan

Als actrice (links) was de hertogin van Sussex uit te tekenen in mini's, waarbij ze de verhouding meestal goed in de gaten hield. Als nieuwe royal verloochende ze haar liefde voor een mini-jurk niet, gezien deze zwart jurk rechts, gebaseerd op een smokingjasje, van Judith & Charles. Maar ook hier geldt weer: bloot beneden, bedekte bovenkant.

Eugenie

Prinses Eugenie van York kwam zelfs in een mini-jurkje naar het huwelijk van prins Harry en Meghan. Het is van Gainsbourg, een Brits indie-label dat vooral in opdracht levert.

Letizia  

Koningin Letizia van Spanje loves een goede mini-jurk. De middelste is volgens de ongeschreven regels, de rechtse gaat wel erg ver, maar Hare Majesteit kon rekenen op dispensatie, want ze was op vakantie. De linker droeg ze naar een gala en was wat al te pittig voor conservatief Spanje, maar eerlijk is eerlijk: ze kon 'm hebben.

 

Foto's © BSR Agency, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook