In de nieuwe Beau Monde: Bibi Breijman over burnout, badboy Waylon en baby Teddy

Kort van stuk, maar niet klein te krijgen.

Lees ook

Bibi Breijman (27) trotseerde een realityster-imago en burn-out en kreeg bad boy Waylon op de knieën. Sinds kort zijn ze de trotse ouders van baby Teddy. “Ik heb nu alles wat ik wenste.”

LEES OOK: Weer groot nieuws voor Bibi Breijman en Waylon?

interview NICOLE GABRIËLS foto’s DARIO & MISJA styling MARTINE REURINGS haar & make-up NAIMA BREMER foto inzet TOM TEN SELDAM

Gezin

De prille moeder vertelt hoe fijn het was te cocoonen met haar kersverse gezin. “Het waren de wintermaanden, de hele wereld leek sowieso in ruste. Koud buiten, Kerst binnen, overal kaarsjes… Willem had meer last van ‘kraamtranen’ dan ik. Hij is gevoeliger. Als Teddy hem vastgrijpt met haar knuistjes, als ze met haar hoofdje in zijn nek ligt. Hij heeft het gevoel dat hij veel moet inhalen. Zijn zoon Dylan, die nu zestien is en met wie de band jarenlang slecht was, komt gelukkig weer vaak over de vloer. Daarmee is veel op z’n plek gevallen. Het voelt eindelijk goed.”

Relatie

De start van hun relatie was veelbesproken. Wat moest die lieve Bibi met zo’n rockster als Waylon, kopten roddelbladen. Toen ze een kinderwens hadden en Bibi sneller dan het licht zwanger raakte, was ook dat voer voor kritiek. “Zwanger raken terwijl ik een stap terugdeed in mijn werk om rust te creëren, ik snap dat het onverstandig overkwam. Maar ik had net een intensieve therapie afgerond en ik zat in een veel gelukkigere, rustigere fase. Willem en ik hadden een duidelijke kinderwens en toen het zo snel lukte, konden we alleen maar hysterisch blij zijn", vertelde Bibi. 

Jeugd

Zowel Bibi als Waylon hadden vroeger geen standaard jeugd. “Willem en ik gingen allebei jong het huis uit. Spookten van alles uit. Ik ben in de stad opgegroeid, klom ’s nachts het raam uit om te feesten. Ik was tien toen ik sigaretten wilde uitproberen. Ik dacht een voorgedraaid shaggie te kopen, maar het bleek een blowtje. Op weg naar paardrijden rookte ik die. Het sloeg natuurlijk in als een bom toen ik op dat paard zat. Ik was jong aan het puberen. Had een grote mond, maakte vaak ruzie met mijn moeder. Op mijn zeventiende nam ik twee baantjes, bij de bakker en bij het sushirestaurant, en ging het huis uit. Nu ben ik zelf moeder. Wonen we in een ruim huis waar we de komende twintig jaar blijven wonen. Teddy hoeft niet op kamers, roep ik nu. Maar ik wil ook dat ze onderzoekt wat haar gelukkig maakt. Hoe ze dat aanpakt, is geheel aan haar. Ze mag fouten maken en daarvan leren.”

Genieten

"De enige eis die ik mezelf stel als moeder is dat ik goed voor mijzelf moet zorgen. Als ik gelukkig blijf, ben ik een betere moeder. Dat zit in kleine dingen. Naar de pedicure of masseur gaan als ik daar zin in heb. ‘Ja’ zeggen op een te gekke fotoshoot in Las Vegas, ook al betekent het dat ik Teddy volgende maand voor het eerst sinds haar geboorte vier dagen alleen laat. Het zit ’m in lief zijn voor dit lijf. Dit lijf dat vijftien kilo aankwam tijdens de zwangerschap. Er zitten er nog drie aangeplakt, maar who cares? Ik koop mijn broeken wel een maat groter. Tijdens mijn laatste zwangere maand zat ik wegens bekkeninstabiliteit in een rolstoel. Elke avond moest Willem me naar boven, naar bed tillen. Vroeger wilde ik skinny-slank zijn. Mijn lijf heeft zo hard gewerkt dat ik het wil belonen door geen eisen te stellen. Door aan pilates te doen waardoor ik langzaam sterker word.”

Meer lezen over Bibi Breijman? De nieuwe Beau Monde ligt nu in de winkel. 

Laatste nieuws

Zie ook