Windsor Wedding: bruidegom Tom kan wel wat!

Lady Gabriella blijkt een spannende diplomaat aan de haak te hebben geslagen.

Lees ook

Nu het aftellen naar het huwelijk van lady Gabriella Windsor is begonnen, is het tijd wat nader kennis te maken met bruidegom Tom Kingston (40). Die best het een en ander in zijn mars heeft.

Burgers die met Windsors uit de Eerste Divisie trouwen komen niet altijd lekker uit de verf. Sophie Winkleman, getrouwd met lord Frederick Windsor, acteert nog slechts op bescheiden schaal. Gary Lewis, de aanstaande ex van lady Davinia Windsor, kon zich amper bedruipen. En Jack Brooksbank mag dan in de wijn- en tequilahandel zitten, hij is toch voor een groot deel afhankelijk van klanten die het royal netwerkwerk best interessant vinden.

Tom lijkt zich professioneel wat breder in de markt te zetten. Hij staat bekend als erg aardig, maar iemand die niet snel het achterste van zijn tong laat zien. Vijftien jaar geleden werkte hij drie jaar als lid van een diplomatieke missie en mediator voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Bagdad tijdens de oorlog in Irak. Kingston onderhandelde daar om gevangenen van milities vrij te krijgen en overleefde zelf onder andere een zelfmoordaanslag die 22 mensen het leven kostte. Het zijn werkzaamheden waarbij enige koelbloedigheid en gereserveerdheid te pas zal zijn gekomen.

Anglicaanse dominee Andrew White zat in die periode ook in Bagdad en leerde Tom goed kennen. Hij noemt hem in de Daily Mail "een buitengewone jongeman die dingen voor elkaar kreeg. Zijn grote kracht is verder kijken dan het onmogelijke. Ik zou zó weer met hem samen willen werken."

Tom is dus een adrenalinejunkie gedoopt in diplomatie, die terug in Engeland de kennissenkring van prins William en prins Harry frequenteerde en veel optrok met onder andere Pippa Middleton. Veelzeggend is dat geen van zijn ex'en iets naars over hem kan verzinnen: ook in de liefde komt dat diplomatieke talent van pas, zoveel is duidelijk. Tom heeft zijn vrijgezellenfeest in White's. de St James's club, inmiddels achter de rug en het verbaasde niemand dat het 'een rustige avond was.'

Tom trouwt op 18 mei met lady Gabriella Windsor, dochter van prins en prinses Michael van Kent en een achternichtje van de Queen. Hij werkt tegenwoordig als directeur bij Davonport Capital, dat investeerders helpt vinden voor opkomende economieën. Milady heeft goede smaak, zoveel is duidelijk. 

Lees ook: 

Openingsfoto © Hollandse Hoogte, andere foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook