Monaco: Grimaldi’s schitteren op Rose Ball

Het belangrijkste bal van Monte Carlo was een laatste ode aan Karl Lagerfeld.

Lees ook

Haute couture, Doorluchtige Hoogheden – het societyevent van Monaco was weer een glanzend succes, zij het met een verdrietig randje.

Voor prinses Caroline, die beschermvrouw is van het Rozenbal (de grootste charitatieve fundraiser van het jaar in Monaco), moet het een bitterzoete avond zijn geweest. Het Rose Ball was al jaren een dingetje dat ze samen met ontwerper en huisvriend Karl Lagerfeld organiseerde.

Karl overleed eerder dit jaar, maar was er toch een beetje bij: hij ontwierp het thema, de decoraties en het programmaboekje, het was een van de laatste dingen die hij nog maakte voor hij te ziek werd.

Als eerbetoon – en ook wel omdat ze vermoedelijk niets anders in de kast heeft – droeg de prinses een beddensprei Chanel uit de voorjaarscollectie. Erbij de Van Cleef & Arpels parure…

…die nog van haar moeder prinses Gracia is geweest.

De familie was vrijwel voltallig om Caroline te steunen. Prinses Charlene schitterde door afwezigheid, maar dat is gebruikelijk: ze wil haar schoonzus niet in de weg lopen en gunt haar de spotlights op het Rose Ball.

Na alle geruchten over een breuk poseerde Caroline's oudste dochter Charlotte Casiraghi, gekleed in een tikje Eighties ogende (and not in a good way) Yves Saint Laurent met underboob, demonstratief met haar nog-altijd-verloofde Dimitri Rassam die niet erg in de stemming was.

Om hun relatiestatus te benadrukken showde Charlotte demonstratief haar verlovingsring…

…en was zelfs Dimitri's moeder Caroline Bouquet uitgenodigd: ze poseerde 'en famille' tussen prins Albert en Dimitri in een iets aangepaste Alexis Mabille.

Tatiana Santo Domingo, de vrouw van Andrea Casiragi, de oudste zoon van Caroline, droeg een rode Giambattista Valli

Beatrice Borromeo, de vrouw van Pierre Casiraghi, de jongste zoon van Caroline, had gekozen voor Dior.

En prinses Alexandra van Hannover (links), Caroline's jongste dochter met derde echtgenoot prins Ernst August van Hannover en de enige Koninklijke Hoogheid in het gezelschap, was gekleed in Sandra Mansour met een indrukwekkende split die erg mooi paste bij het thema van Lagerfeld. Well played, Alex! 

Tenslotte prins Christian van Hannover, stiefzoon van prinses Caroline, en zijn vrouw prinses Alessandra.

Die laatste droeg een blauwe Carolina Herrera die óók erg mooi bij het decor kleurde. Dát hadden de schoonzusjes goed afgesproken. 

 

Foto's © BSR Agency, label ID's Heaven LM

Laatste nieuws

Zie ook