Edwin de Roy van Zuydewijn: ‘Ik heb niets meer’

Is de ex van prinses Margarita een triest geval of heeft hij een punt?

Lees ook

Geen eigen plek, geen bankrekening, Edwin de Roy van Zuydewijn heeft niet eens een pinpas, zo vertelde hij in het nieuwe RTL-programma Iedereen Had Het Erover.

Veel kijkers zullen met gemengde gevoelens naar de ex van prinses Margarita hebben gekeken. Aan de ene kant wekte Edwin medeleven op, zoals hij is behandeld, dat verdient geen schoonheidsprijs. De Roy van Zuydewijn – vriendelijk, welbespraakt, maar in het bezit van een  gecompliceerde persoonlijkheid –  lijkt geen prettig leven te hebben, levend uit een tas en van de gunsten van vrienden en familie.

Er waren dan ook mensen die het voor hem opnamen.

Aan de andere kant lijkt hij per se een baan te willen in de financiële wereld, wat 'moeilijk' zou zijn. Om daar nu je lot vanaf te laten hangen? Het is natuurlijk geen schande om iets anders te gaan doen dan waar je voor bent opgeleid. En zou het hem sieren om werk te zoeken: er is schreeuwend tekort aan personeel, als Fred Teeven op een bus kan zitten, kan deze mijnheer, gezond van lijf en leden, dat natuurlijk ook.

Niemand twijfelt vermoedelijk nog dat de Roy van Zuydewijn vijftien jaar geleden is tegengewerkt door de krachten waar de meesten van ons hopelijk nooit mee te maken zullen krijgen. Maar loslaten en doorstarten is duidelijk niet zijn sterkste kant, hoeveel samenzweringstheorieën daar ook bij te verzinnen zijn.

Margarita blijft er intussen kalm onder: "Gelooft u mij: ik maak me totaal niet druk over wat Edwin zegt of doet," zei ze vorige maand tegen Story. "Het klopt allemaal niet en bovendien is het alweer bijna vijftien jaar geleden dat wij samen waren. Ik denk ook dat hij wat sneller struikelt dan ik. Ik heb een prachtig ander leven opgebouwd, met een lieve, mooie man."

Next best thing voor Edwin, behalve diep ademhalen en proberen er weer iets van te maken, is de rechtszaak die aanstaande is, waarin hij alsnog partneralimentatie eist. Hij zegt dat hij sterke aanwijzingen heeft dat prinses Margarita (hier naast hem in betere tijden) en de financiële baas van het Koninklijk Huis (de thesaurier), de rechterlijke macht in het verleden onjuist en onvolledig hebben geïnformeerd over haar inkomsten en haar vermogen.

Margarita, hier met haar tweede echtgenoot Tjalling ten Cate, zou moeten rondkomen van 1200 euro per maand. Vanwege haar financiële situatie werd in 2007 alimentatie voor De Roy van Zuydewijn afgewezen. Met terugwerkende kracht wil hij nu alsnog partneralimentatie van Margarita ontvangen. Volgens De Roy van Zuydewijn had ze wel degelijk meer inkomsten en vermogen. Een van de aanwijzingen daarvoor is dat prinses Margarita recentelijk zonder hypotheek een woonboerderij in Wassenaar kocht voor een bedrag van 1,65 miljoen euro.

Gezien het feit dat de financiële mensen van de koninklijke familie erg goed zijn in het bedenken van constructies die nog net legaal zijn, maar niet altijd even chic ogen teneinde hun bazen dik in de slappe was te houden, is het de moeite waard om dit te laten onderzoeken.

Is daar een truc uitgehaald, dan zou het Team Margarita sieren om het gewoon netjes af te handelen. Zoals het Edwin niet zou misstaan uit zijn slachtofferrol te komen: andere burgers die van een prins(es) zijn gescheiden – Mark Phillips, Alexandra Manley, Jorge Guillermo, Ari Behn – bewijzen dat er een leven is na een huwelijk met een royal.

Lees meer: 

 

Foto's © ANP

Laatste nieuws

Zie ook