George Clooney boycot hotels om stenigen homo’s

George Clooney roept mensen op om negen hotels die eigendom zijn van de Sultan van Brunei te boycotten. 

Lees ook

George Clooney roept mensen op om negen hotels die eigendom zijn van de Sultan van Brunei te boycotten. 

LEES OOK: Powerplay! Dít willen de Clooney's van de Windsors

Uiteraard zet George zelf ook geen stap meer in de hotels. Reden? Brunei voert op 3 april nieuwe wetgeving in, waarin homoseksualiteit wordt bestraft met steniging. Belachelijk natuurlijk, en daarom schrijft de acteur dan ook in een gastcolumn in Deadline: "Laat ik duidelijk zijn: elke keer als we in deze zaken overnachten, er een vergadering houden of eten, verdwijnt ons geld in de zakken van mannen die ervoor kiezen hun homoseksuele burgers te stenigen of zweepslagen te geven tot de dood erop volgt.”

Hotels

Hij vertelt eerlijk dat hij in het verleden wel heeft verbleven in de chique hotels in de VS, Engeland, Italië en Frankrijk: „Als ik eerlijk ben: zelfs recentelijk nog. Ik heb mijn huiswerk niet gedaan, ik wist niet wie de eigenaar was.” Inmiddels kan hij zo opsommen welke hotels in handen van de sultan zijn. In Londen zijn het The Dorchester en 45 Park Lane, en het Coworth Park net buiten Londen. In Parijs zijn het de hotels Le Meurice en Plaza Athenee. In Los Angeles is hotel Bel-Air van de Sultan. Hotel Eden in Rome en hotel Principe di Savoia in Milaan zijn ook van de sultan.

Personeel

In de column benadrukt de acteur dat de actie niet gericht is tegen het personeel van de hotels.  „Het zijn mooie hotels. De mensen die er werken zijn aardig en behulpzaam en hebben niets met de eigenaar te maken." Of de boycotactie op korte termijn verschil gaat maken, is nog maar de vraag, zo weet hij ook. "Brunei is een koninkrijk en dit zal maar weinig effect hebben in het veranderen van hun wetten. Maar willen we de moord van onschuldige burgers wel bekostigen? Ik heb geleerd dat het bij moordlustige regimes geen zin heeft ze te schande te maken. Maar dat kun je wel doen met banken, financierders en instituten die zaken met hen doen en ondertussen doen alsof hun neus bloedt.”

BRON: DEADLINE, BEELD: GETTY IMAGES

 

Laatste nieuws

Zie ook