Was gravin Sophie betrokken bij een ongeluk?

Zie maar eens je recht te halen als je wordt aangereden door een royal...

In navolging van haar schoonvader prins Philip is nu ook de gravin van Sussex betrokken geraakt bij een auto-ongeluk en wéér is er gedoe over de afhandeling.

Gill Walker (59) reed in de avondspits naar huis door Birmingham toen ze geraakt werd door een andere wagen. Ze reed zelf naar de kant om gegevens uit te wisselen, maar de andere auto reed door. Volgens Gill, die haar verhaal deed aan Birmingham Live, stopte er toen een tweede SUV met blauw zwaailicht bij haar Peugeout. Daarin zaten agenten die tegen haar zeiden dat de andere auto 'niet mocht stoppen omdat er een royal inzat' en dat ze met hen om de hoek moest rijden: 'Wij horen bij hen'.

Het incident had plaats op 13 november, toen Sophie, gravin van Wessex, daar een revalidatiecentrum voor gewonde soldaten opende. Andere Windsors waren volgens de agenda niet in de buurt van Birmingham. De gravin zat overigens niet zelf achter het stuur, de chauffeur veroorzaakte de botsing die volgens Gill wel meeviel: de wagens tikten elkaar even aan bij het wisselen van baan.

Maar goed: terwijl Sooph doorzoefde naar Bagshot Park, werd Gill twee uur vastgehouden, kreeg te horen dat ze moest blazen (een set werd niet gevonden)…

…en ondanks het feit dat ze beelden van haar dashcam aan de politie gaf die bewezen dat ze geen schuld had, heeft de politie noch het hof haar de verzekeringsgegevens van de andere partij gegeven, zodat haar verzekering er niet mee aan de slag kan. Niet chic en ook een beetje wereldvreemd, zoveel machtsvertoon tegenover een receptioniste die alleen maar naar huis wilde.  

 

Foto's © Getty Images, The Royal Family

Laatste nieuws