Baby Hannover heeft eindelijk een naam!

En het prinsje heet...

Lees ook

Het wachten is nog op een foto van het erfopvolgertje, maar inmiddels lijkt er wel een naam te zijn gekozen voor het prinsje van Hannover. En die breekt met de traditie.  

Prinses Ekaterina (32) beviel al op 14 maart van haar zoontje, haar tweede kind met prins Ernst August van Hannover (35). Hun dochtertje Elisabeth is net één geworden. Een vriend postte een (inmiddels offline gehaald) bericht op Instagram waarbij ze volgens Bunte 'Welkom welp August!' schreef.

Het Huis Guelph (Welp) is een andere naam van de Hannovers, uit de post viel op te maken dat Ekaterina en Ernst August een praktische draai aan de traditie hebben gegeven door hun zoontje wel te vernoemen, maar niet dezelfde roepnaam te geven als zijn vader en opa hebben. Het is voor het eerst sinds 1845 dat de stamboomhouder van de Hannovers niet voluit Ernst August wordt genoemd. Van links naar rechts EA 1(1629-1698), EAII (1674-1728) en EA II, ook bekend als koning van Hannover (1771-1851). 

Reden om de volledige vernoeming achterwegen te laten, is vermoedelijk de brouille met de oudste Ernst August (65). Opa is niet van plan om zijn eerste kleinzoon te komen bewonderen, laat staan dat hij hem wil erkennen. Senior en Junior liggen in de clinch over Ekaterina (Senior vindt haar ongeschikt als prinses) en geld, en praten alleen nog via advocaten. Opa is het type 'wel de lusten, niet de lasten', heeft een cashflow probleem en heeft het Junior recentelijk zeer moeilijk gemaakt in de hoop zo geld los te krijgen. De jonge vader zal niet de minste behoefte hebben gevoeld om zijn zoontje te vernoemen.

 

Foto's © Hollandse Hooghte, ANP, WikiMedia

Laatste nieuws

Zie ook