Wauw: in dit restaurant kun je onder water eten

En het is nog eens luxe ook.

Lees ook

Jij bent vast ook zo'n persoon die van vakantie en lekker eten houdt (wie niet), maar lekker eten is nog leuker als het op een speciale plek is. In Noorwegen is nu het restaurant 'Under' geopend en daar eet je onder water. 

LEES OOK: 5x leuke hotspots in heel Nederland

Wat het extra speciaal maakt, is dat dit het eerste onderwaterrestaurant in Europa is. Het restaurant is te vinden aan de kustlijn van Noorwegen. Het komt 5,5 meter onder de zeespiegel en steekt er vanaf de bovenkant uit alsof het een soort wrak is. 

Zicht

In het restaurant heb je geen normale lampen, maar kun je genieten van het licht van de lichtblauwe zee. Het gebouw, dat er vanaf de buitenkant eigenlijk helemaal niet zo speciaal uitziet, wordt na verloop van tijd beplakt met rif en kelp. Zo wordt het dus een deel van het ecosysteem en dat is wat de ontwerpers willen.

Prijzig

Voordat je hier gaat eten zul je samen met je partner, vriend of vriendin wel even moeten praten over de prijs. Het 18-gangen menu gaat je namelijk zo'n €235 per persoon kosten. Daarvoor krijg je wel gerechten met lokaal gevangen, duurzame vis, ingrediënten uit de omgeving, een goed gevulde maag en een ervaring om nooit te vergeten. Geld geen issue? Reserveer dan nu alvast voor over een paar maanden, want het zit in no time volgeboekt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SITOV (@sitov.pro) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door laura ragazzola (@ragazzola) op

BEELD: ISTOCK, INSTAGRAM

Laatste nieuws

Zie ook