Lord Geidt wordt de oppas van de Sussex’jes

Nee, niet van Baby Sussex, maar van prins Harry en hertogin Meghan zelf.

Lees ook

Arme prins Harry, arme hertogin Meghan. Al hun snode plannen om zich los te maken van het hof worden vakkundig de nek omgedraaid.

Dit is zoals de hertog en hertogin van Sussex het zelf voor ogen hadden: verhuizing naar Windsor, eigen Royal Household, eigen woordvoering en eigen socials. En dan in redelijke vrijheid het merk Sussex – de USP's zijn filantropie,  humanitaire zaken en er beeldig uitzien in Givenchy – in de markt te zetten, in de stijl van de wat bizarre 'right on!' speech van Harry.

Prins Charles, die het huishouden van zijn jongste zoon financiert, peinst er niet over om deze ambities waar te maken en ook de Queen ziet zoveel zelfstandigheid voor het stel niet zitten. Het eigen huishouden en de verhuizing gaan door, maar ze blijven onder de paraplu van Buckingham Palace opereren als fulltime royals.

Inmiddels is bekend dat hun woordvoerder rechtstreeks moet rapporteren aan de Queen. Die gaat nog een stapje verder door een van haar meest loyale stafleden terug te halen naar Buckingham Palace. Sir Christopher Geidt was jarenlang haar privésecretaris (in royal termen betekent dit zoiets als rechterhand) tot hij twee jaar geleden opstapte in een paleiscoup. Die draaide destijds om het feit dat Charles het hof driftig aan het organiseren en stroomlijnen was.

Hare Majesteit heeft Lord Geidt nu persoonlijk weer aangesteld als 'Permanent Lord in Waiting'. Dat is een soort ervaren en wijze adviseur die als haar 'ogen en oren' dient en als speciale taak heeft de Sussex'jes in toom te houden en verdere debacles met de familie Markle te voorkomen. Hij is ook voorzitter van de Queen’s Commonwealth Trust, waar Meghan onlangs vicevoorzitter van is geworden, dus ze kan niet onder zijn aanwezigheid uit. En je ziet dat ze het echt énig vindt…

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook