Queen en hertogin Kate samen op pad

De meest ervaren koningin ter wereld ging er een dagje op uit met de aanstaande koningin van het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook

Koningin Elizabeth (92) en de hertogin van Cambridge (37) hadden een Royal Ladies' Day met zijn tweetjes en dat komt niet zo heel vaak voor.

Hoewel de Queen en de Future Queen elkaar om de haverklap zien bij familie-events en ceremonies komt het niet veelvuldig voor dat ze echt samen een werkbezoek afleggen. De eerste keer was in Leicester, in 2012, als onderdeel van de Queen's Diamond Jubilee toer door het land.

De dames deelden onderweg gezellig een dekentje.

Hertogin Kate ging met haar schoonoma naar Kings College University London waar ze samen het gerenoveerde monument Bush House heropenden. Koningin Elizabeth is beschermvrouw van Kings College en het gezamenlijke bezoek lijkt een voorzetje te zijn om dat te zijner tijd over te dragen aan de hertogin van Cambridge.

De hertogin liet Hare Majesteit lekker shinen in oudroze kasjmier van Stewart Parvin met een bijpassende hoed van Rachel Trevor-Morgan… 

…en had zelf gekozen voor een bescheiden grijze Catherine Walker met haar Lock & Co Fairy Tale hoed, wat van fashionable gevoel voor diplomatiek getuigt. Opmerkelijk dat de Queen echt een klein dametje is, zeker naast Kate.

De Fairy Tale hoed is duidelijk een favoriet van Kate en ze droeg hem – cute detail – ook bij haar eerste werkbezoek met de Queen. 

Kate is al bij Kings betrokken en bezocht er vorig jaar het Maurice Wohl Clinical Neuroscience Institute dat jonge moeders ondersteunt en dat is weer een pet project van Kate.

In Kings College werden ze rondgeleid langs de vernieuwde onderwijsfaciliteiten op de Strand Campus…

…en kregen ze een demonstratie met robots.

Ook bewonderden ze het uitzicht op het nieuwe dakterras van de faculteit (laten we voor de supersenior hopen dat er een lift was, HM's knieën zijn niet meer zo best).

Daarnaast diende er natuurlijk nog wat core business te worden afgehamerd…

…in de vorm van de officiële opening. Altijd leuk als het Royal Rolmodel het even voordoet, de onafscheidelijke zwarte handtas ferm in de linkerhand. 

Bij het vertrek kregen ze bloemen mee, op 0.25 zie je de reden dat Kate altijd van die snoezige kleine clutches kan dragen: haar persoonlijk secretaris Catherine Quinn (blonde vrouw, zwart dopje) schuift dan door het beeld met een forse handtas.

Vervolgens bezocht Kate solo het Foundling Museum, ooit de eerste liefdadigheidsinstelling van Engeland die specifiek voor kinderen was. Hiervoor had ze haar hoed afgezet, om het iets informeler te maken. Tegelijk werd bekend gemaakt dat ze de nieuwe beschermvrouw van de instelling is. Als ze niet uitkijkt wordt ze zo nog eens écht een full time werkende royal. 

 

Foto's © ANP, The Royal Family

Laatste nieuws

Zie ook