Dreamy Franse prins Jean Christophe verloofd!

Het belooft de aristowedding van het jaar te worden.

Lees ook

Jean Christophe, prins Napoléon (32) viel tot voor kort in de categorie Felbegeerde Royal Vrijgezel. Die tijd is voorbij, hij heeft zich verloofd met gravin Olympia von und zu Arco Zinneberg.

De tortels kennen elkaar inmiddels vijf jaar. Toekomstige bruid Olympia (31) is de derde dochter van aartshertogin Maria Beatrice van Oostenrijk-Este en graaf Riprand van Arco-Zinneberg (bekend van de Beierse brouwer Arcobräu) die in totaal zes dochters hebben.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Madameei! (@madameei) op

Jean-Christophe is het huidige hoofd van het Huis Bonaparte (jawel, van Napoleon) in Frankrijk. Zoals dat hoort in dit soort ex-machtige families wordt zijn status betwist, maar als zoon van prins Charles Napoléon en diens eerste vrouw prinses Beatrice van Bourbon-Twee Siciliën heeft de achter-achter-achterneef van keizer Napoleon I best leuke papieren…

…en werd tijdens de herdenking van D-Day totally geaccepteerd door regerende royals en staatshoofden. Hij staat hier tweede van rechts.

Olympia (hier links, naast prinses Mafalda van Hessen) maakt deel uit van de Euristocratie en was onder andere op het huwelijk van prins Christian van Hannover…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Madameei! (@madameei) op

…met vriendinnen als prinses Maria Anunciata en prinses Marie Astrid van Liechtenstein

© Kirill Serebrenitski

De weergaloze stambomen en netwerken zullen er in dit geval toe leiden dat het huwelijk van JC en Olympia (links haar zusje Marie Gabrielle, rechts van JC Luna Medina y Orléans-Bragança) de aristobruiloft van het jaar wordt. De bruid is verwant aan het Belgische koningshuis, de Italiaanse royal Savoie-tak en het huis Württemberg. Bij het huwelijk van haar zusje Anna vorig jaar waren ook royals uit Luxemburg en Liechtenstein.

 

Foto's © Getty Images, ANP, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook