Oh dear, kroonprins Frederik verloor zijn trouwring

Gemaakt van zeer zeldzaam en schaars goud, zul je net zien.

Lees ook

In mei zijn kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken 15 jaar getrouwd. Zijn trouwring blijkt echter aanzienlijk jonger te zijn.

Frederik was in 2004 een aangedane bruidegom, die emotioneel werd toen hij Mary aan zag komen lopen en haar met bibbervingers een trouwring omschoof. De ringen hadden een speciale betekenis: ze werden gesmeed uit het eerste goud ooit gevonden in de Nalunaq mijn in Groenland, dat bij Denemarken hoort. Iets om zuinig op te zijn, dus.

Vier jaar na de bruiloft verloor de prins echter zijn trouwring bij het duiken, niet hier in dit aquarium, maar in zee bij Florida. De ring moet ongemerkt van zijn vinger zijn gegleden, zoeken was een kansloze actie. Omdat het best gevoelig lag, werd in stilte een nieuwe ring voor hem gemaakt.

De prins biechtte het verlies vorige week op, tijdens een bezoek aan Toronto, waarbij de Groenlandse economie centraal stond. "De derde ring is gemaakt van hetzelfde klompje als de originelen," zei hij. "Er was nog een beetje van over, dat heb ik mogen gebruiken, daar was ik heel blij om." De prins duikt steeds, maar bergt tegenwoordig eerst zijn ring veilig op: er is niet genoeg goed voor nóg een replica.  

 

Foto's © BSR Agency, Det Danske Kongehus

Laatste nieuws

Zie ook