Prinses Tessy: ‘Ik was van binnen gebroken’

De timing van de ontboezemingen van de prinses is opmerkelijk.

Lees ook

Twee jaar na de breuk zijn prinses Tessy en prins Louis nog steeds niet officieel gescheiden, zo blijkt uit een interview met Luxemburgse zender RTL.

Tessy van Luxemburg (33) heeft inmiddels een leven opgebouwd als alleenstaande moeder in Londen. Ze reist de hele wereld rond voor vele liefdadigheidsdoelen en werkt voor haar organisatie 'Professors Without Borders'.

Maar drie jaar geleden, in de aanloop naar de bekendmaking van haar scheiding van Louis (rechts) in januari 2017, voelde de prinses zich niet goed, wat leidde tot een ernstige burn-out.

"Of je nu een royal, celebrity of 'normaal' mens bent, echtscheiding is voor iedereen een moeilijke periode," zegt Tessy. "Er is iets doodgegaan." Ze viel 8 kilo af kon niet eten, nauwelijks praten, slapen of rennen. "Sporten was destijds ontzettend belangrijk voor me. Mijn lichaam wilde gewoon niet meer, maar ik luisterde daar niet naar. Ik was heel erg ziek", zegt ze.

Als gevolg hiervan heeft ze verschillende ziekenhuizen bezocht. Ze kreeg antidepressiva voorgeschreven, maar niets hielp. "Ik was van binnen gebroken." Uiteindelijk wendde ze zich tot oosterse geneeskunde en vond ze effectieve hulp bij meditatie en yoga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Only you can decide what this change looks like! #choosekindness (@positivequotses )

Een bericht gedeeld door Theresa (@tessy_from_luxembourg) op

Wat wel iets verklaard tot de overdosis zweverige positiviteit op haar socials. En ook best opmerkelijk dat Hare Hosselaar hier nu mee komt, nu mentale gezondheid zo in de etalage wordt gezet door andere royals.  

 

Lees meer:

 

Foto's © BSR Agency, ANP, PPE Agency, Tesy de Luxemburg

Laatste nieuws

Zie ook