Je kunt nu wandelen in de privétuin van prins Charles

Bloemetjes, bijtjes, champagne, tea!

Lees ook

Bij Highgrove, het buitenhuis van de prins van Wales, heeft Charles door de jaren heen een schitterende ecologisch verantwoorde tuin laten aanleggen. Vanaf april is die te bezoeken.

De tuin is niet alle dagen geopend want prins Charles wil er ook zelf wel eens rustig inzitten. En Zijne Koninklijke Hoogheid heeft ook niet misse huisregels opgesteld: je moet boven de 12 zijn, je kunnen identificeren en camera's, verrekijkers of opnameapparatuur mogen het terrein niet op.

Ook mobieltjes mogen niet worden gebruikt, zodat de kans op een fijne selfie bij een royal fontein verkeken is. Minpuntje!

Kaartjes voor een begeleide groepsrondleiding kosten 27,50 pond per persoon. Voor wie in stijl het glas wil heffen is er ook een Champagne Tea-tour voor kleinere gezelschappen à 80 pond per person of 155 pond per stel.

Privétours verkrijgbaar vanaf 450 pond. Wat er van de rondleidingen overblijft na aftrek van de kosten gaat naar de Prince of Wales Charitable Foundation die beurzen uitgeeft voor kleine gemeenschapsprojecten

Highgrove ligt in de Cotswolds, in buurt van Tetbury in het Graafschap Gloucestershire. Mocht je tussen april en oktober in de buurt zijn en je houdt van tuinen (en royals), dan is de tuintour echt een aanrader: Charles heeft er zijn hart en ziel ingestopt en is er dol op: zo heeft hij altijd nootjes in zijn zak, voor de eekhoorns. 

 

Foto's © Highgrove / Clarence House

Laatste nieuws

Zie ook