Lauren Verster: ‘Het is ook oké om even te worstelen met jezelf’

Ze vertelt over het moederschap, haar dagboek en haar angsten.

Lees ook

Hoewel Lauren Verster eerst twaalf jaar lang volop heeft gereisd voor tv, heeft ze nu een heel ander leven. Samen met haar vriend en dochtertje woont ze op een woonboot in Amsterdam en geniet ze van haar leven van nu.

LEES OOK: Isa Hoes vertelt over speciale band met moeder

Het leven van de presentatrice is wel veranderd door de jaren heen. Eerst veel van huis in andere landen en nu vooral thuis, genietend aan tafel met haar dagboek. 'Bijna 12 jaar heb ik vol overgave gereisd, maar op een gegeven moment wílde ik gewoon niet meer. Uiteindelijk besloot ik aan dat verlangen toe te geven. Het is ook oké om even te worstelen met jezelf. Ik denk dat iedereen dat wel herkent.'

Moederschap

Lauren's dochter Leentje is nu 1 jaar oud. 'Je hoort mensen ook wel zeggen dat het hele leven nu niet meer om hen draait, omdat daar iemand anders voor in de plaats is gekomen. Als ik heel eerlijk ben, heb ik nooit het idee gehad dat alles om mij draaide. Ik heb nooit zo in het leven gestaan.'

'Maar moeder worden heeft me wel gegrond, ook omdat ik een regelmatiger ritme heb. Ik ga eerder naar bed, ik sta eerder op. Ik ben poepluiers aan het verschonen, melk aan het maken. Er moet eten op tafel staan. Dat was vroeger wel anders. Dat regelmatige en elke dag hetzelfde vind ik grappig genoeg heel fijn. Ik schrijf elke ochtend in mijn dagboek. Aan de tafel voor het raam met een cappuccino, terwijl de zwanen en eenden langszwemmen', vertelt ze. In het dagboek schrijft ze over de dingen die ze dagelijks meemaakt en wil onthouden voor later.

Onzeker

Het moederschap verandert veel mensen qua oplettendheid. Ook Lauren is beter op gaan letten, maar ze is er niet onzeker van geworden. 'Ik heb wel angsten die ik eerder niet kende. Dat Leentje zich verslikt in een elastiekje of zo. Daar kan ik ook echt een beetje in doordraaien. Jasper wordt er soms gek van. ‘Maar er zijn hier helemaal geen elastiekjes!’ roept hij dan.' Dagelijks een beetje extra oplettendheid kan geen kwaad toch?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Weekblad Weekend (@weekbladweekend) op

BRON: FLAIR,  BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook