Hollywoodactrices verdacht van omkoping universiteiten

En zij zijn niet de enige verdachten...

Lees ook

Op verschillende Amerikaanse scholen zijn studenten toegelaten op een valse manier. Er is namelijk geld betaald door ouders, zodat tussenpersonen dossiers konden vervalsen en zo zijn hun kinderen vervolgens toegelaten op universiteiten van het land. Twee Hollywoodsterren deden hier ook aan mee.

LEES OOK: Justin Bieber: 'Ik wil jullie vragen voor me te bidden'

In totaal zijn er vijftig Amerikanen verdacht. Dit meldt de New York Times. De verdachten hebben geld betaald om tussenpersonen bijvoorbeeld examenresultaten te laten vervalsen. Zo zouden hun kinderen wel toegelaten worden op scholen als Yale, Stanford, Georgetown, UCLA of USC. 

Schandaal

Volgens openbare aanklager Andrew W. Lelling is dit 'het grootste schandaal over dit onderwerp ooit onderzocht door de Amerikaanse justitie. Er mag geen afzonderlijk toelatingssysteem voor welgestelde personen zijn, en er mag ook geen verschillend gerechtelijk systeem zijn.' 

Hollywood

De toelatingsbegeleiders en coaches van de universiteiten zouden in totaal zo'n $25 miljoen hebben ontvangen om de studenten toe te laten. Hierbij keken ze dus niet of nauwelijks naar hun kwaliteiten. Om die mensen om te kopen moet je natuurlijk wel over wat geld beschikken. Het zijn ook onder andere wat zakenlui, een bekende modeontwerper en een topadvocaat geweest. Ook Hollywoodactrices Felicity Huffman, bekend van Desperate Housewives, en Lori Loughlin, bekend van Full House, zijn verdacht. Wat de gevolgen zullen zijn is nog niet duidelijk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Frenchie Davis (@frenchiedavis) op

BRON: NEW YORK TIMES, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook