Triest: 12de vrouw van Mswati III overleden

Nothando Dube had geen makkelijk leven in het paleis.

Lees ook

In het Afrikaanse koninkrijk Eswatini (voorheen Swaziland) is Nothando Dube overleden, de 12de echtgenote van koning Mswati III. Ze was nog maar 31 jaar.

Inkhosikati LaDube zoals Nothando's naam als royal luidde overleed aan de gevolgen van huidkanker. Ze kwam bij de koning in beeld toen ze als tiener de finale van een Missverkiezing haalde en trouwde in 2004 met hem.

Ze had geen leuk leven als prinses (deze foto is uit 2006) en vertelde in 2011 aan Britse kranten dat ze van haar huisarrest afwilde en al sinds 2010 niet meer met de koning had gesproken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Inkhosatana (@hrhprincesssikhanyiso) op

Dat was het jaar dat ze betrapt werd op een affaire en uit het paleis verbannen werd. Ze zei toen ook dat ze mishandeld werd door securitypersoneel. Met Mswati III kreeg ze drie kinderen:  prinses Makhosothando, prins Betive en prinses Mahlemalangeni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Inkhosatana (@hrhprincesssikhanyiso) op

Prinses Sikhanyiso Dlamini, de oudste dochter van de koning (die hij heeft met zijn derde vrouw) eerde haar stiefmoeder in twee instagramposts: "Ziel. Schoonheid. Gratie. Stoutmoedigheid.'

Mswati is de laatste oppermachtige monarch van Afrika en regeert sinds april 1986. Zijne Majesteit heeft vijftien vrouwen, waarvan er nu twee overleden zijn. Naast Nothando is Inkhosikati LaMasango er niet meer, zij pleegde vorig jaar zelfmoord. De koning heeft in totaal 23 kinderen.

 

Foto's © ANP, BSR Agency, bron: Royal Central

Laatste nieuws

Zie ook