Giel Beelen over docu Michael Jackson: ‘Er zijn vreselijkere dingen’

De radio-dj vertelt zijn mening over de 4 uur lange docu.

Giel Beelen heeft net als velen afgelopen vrijdag de documentaire Leaving Neverland gezien. In zijn ochtendshow op Radio Veronica vertelt hij er uitgebreid over en laat hij zijn mening weten.

LEES OOK: Wow: Giel Beelen showt afgetrainde lichaam

Hoewel sommige mensen er nog steeds van overtuigd zijn dat Michael Jackson onschuldig is, weet Giel Beelen 100% zeker dat hij schuldig is aan seksueel misbruik. 'Diegenen die nog ontkennen dat het gebeurd is, steken wel echt hun kop in het zand. Het is absoluut gebeurd.'

Lichaamstaal

In de vier uur durende docu deden slachtoffers Wade Robson en James Safechuck hun verhaal en we kunnen wel zeggen dat dat best heftig was. 'Beelden liegen niet en lichaamstaal zegt zoveel. Die mannen zijn niet aan het lullen. Al hun familie zit erbij en die zijn echt niet aan het lullen. Dan zie je ook beelden van Michael Jackson, die nog steeds mijn popheld is, en dan weet je ook gewoon dat je het eigenlijk al die tijd al wist', vertelt Giel. 

De meningen over de documentaire zijn zeker verdeeld en veel mensen vonden hem te lang duren en dat is logisch, want blijf maar eens vier uur lang naar tv kijken. Giel vond het in ieder geval een 'f*cking goede documentaire'.

Muziek

Ondanks Michael zijn verschrikkelijke gedrag destijds, laat Giel wel weten nog steeds zijn muziek te draaien en hij raakt zelfs even in de war over de zender waarop hij aan het praten is. 'Het voelt niet echt anders. Bij mij niet. Dat durf ik op 538 op dit tijdstip nog wel uit te spreken. Het is vreselijk wat hij gedaan heeft, maar ik zou toch willen zeggen: er zijn vreselijkere dingen. In zijn wereld…'

Giel's sidekick Jeroen Latijnhouwers is het daar niet mee eens en volgt meteen met: 'Dat moet je niet zeggen. Voor een ouder is er niets ergers.' Giel antwoordt daar op: 'Maar nee, het is niet oké. Ik moet dat gewoon ook niet goed lullen.' En daar heeft hij gelijk in.

Inmiddels laat Giel weten: 

“Het is duidelijk geworden dat ik niet moet proberen mijn gedachten hardop te ordenen live op zender. Dan vraag je erom dat een gedeelte van die uitspraken een eigen leven gaat leiden. Laat ik heel duidelijk zijn: kindermisbruik is verwerpelijk en elke vorm van relativering vind ik ongepast.”

En ook Radio Veronica reageert: 

“In de Ochtendshow begint Giel aan een poging om de eventuele daden van Michael Jackson te relativeren, echter komt hij zelf in zijn programma direct tot de conclusie dat dat niet kan. Wij delen die conclusie: zelfs het begin van relativering bij dit gevoelige onderwerp is verwerpelijk.”

BRON: RADIO VERONICA, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws