Prins Edward krijgt extra titel van zijn moeder

Een mooier verjaardagscadeau is bijna niet denkbaar.

Lees ook

De Queen staat er niet om bekend te strooien met titels, wat het extra bijzonder maakt dat ze haar jongste zoon prins Edward (55) er eentje extra heeft gegeven voor zijn verjaardag.

Prins Edward is niet de meest geruchtmakende Windsor. Hij houdt zich inmiddels al jaren op de achtergrond…

…en draaft plichtsgetrouw op waar zijn moeder, koningin Elizabeth, hem maar als representant wil hebben. Zoiets vraagt om een koninklijke aai over de bol en die heeft hij nu gekregen.

Edward, hier met zijn gezin, was al Zijne Koninklijke Hoogheid de prins Edward, en Zijne Koninklijke Hoogheid de graaf van Wessex.

Zijn nieuwe titel is graaf van Forfar, als erkenning voor zijn beschermheerschap van een aantal Schotse organisaties, waaronder het Edinburgh International Festival.

Het graafschap Forfar werd in 1661 gecreëerd en de titel stierf in 1715 uit bij gebrek aan stamhouders binnen de Douglas dynastie met wie Forfar verbonden was. Geografisch gezien heeft de titel een link met Edwards oma, de Queen Mum.

De titel moet gezien worden als een schouderklopje van koningin Elizabeth. Er wacht hem overigens nog een grotere promotie…

…als prins Philip er niet meer is, zal Edward hertog van Edinburgh worden, maar dat is een upgrade waar hij begrijpelijkerwijs uit liefde voor zijn vader niet om zit te springen.

Edward werd ook nog online gefeliciteerd door zijn broer prins Andrew, dat is nou aardig (en modern!).

En ook het Britse Koninklijk Huis bleef niet achter met een shout-out. Happy Birthday, Edward. Een mens kan nooit genoeg graafschappen hebben.

 

Foto's © BSR Agency, ANP, The Royal Family

Laatste nieuws

Zie ook