Edouard Vermeulen: ‘Koningin Máxima weet wat precies wat ze wil’

De baron kleedt vele royals, maar die moeten daar wél wat voor over hebben.

Couturier Édouard baron Vermeulen, bekend van Natan Couture dat vele royals kleedt, houdt van 'fluisterchic'.

Vermeulen – hij levert veel kleding aan koningin Máxima en koningin Mathilde, maar krijgt ook andere royals en presidentsvrouwen over de vloer – gaf een groot interview aan de Volkskrant over zijn werk en zijn leven. Een paar highlights:  

Stijl

De man houdt van 'fluisterchique' mode (hier rechts koningin Mathilde van België in een Natan) en minimalisme en wil "geen lijn teveel." Grappig: "Persoonlijk kan ik geen sneakers verdragen." Zijn personeel wil hij er niet op zien en zijn cliënten eigenlijk liever ook niet: "Het maakt niet jonger."

Held

Vermeulen: "Koning Boudewijn, dat vond ik een personage die me zo… impressioneerde! Veel meer dan mevrouw Trump die hier was, heel lief hoor, of de heer en mevrouw Macron. Dat zijn ook hoogwaardigheidsbekleders, maar Boudewijn was zo echt… ’ne koning. Een man met statuur, en heel kalm. Iemand uit een andere wereld. Zo’n lieve man ook, ik heb daar ongelooflijk veel respect voor. Van de vrouwelijke royals ben ik diep onder de indruk van koningin Máxima, zij heeft een aura die niemand heeft, en weet precies wat ze wil."

Comfort

Dat Hare Majesteit het onderdeel 'Royal Kleding' uitstekend onder de knie heeft lijdt geen twijfel, maar let's spare a thought voor wat ze er voor over heeft: Vermeulen geeft geen prioriteit aan kleding die lekker zit. "Oprecht verontwaardigd: ‘Comfort mag nóóit de nummer 1 zijn bij het aankleden!"

Baron

Vermeulen: "Dat ik zelf twee jaar terug net als Dries van Noten door koning Filip in de adelstand ben verheven zie ik als een mooie erkenning, al gaat mijn leven er niet door veranderen. Maar als je dan door het paleis op dat tapijt door mag gaan naar de koning, en dan zo’n blazon krijgt, en als je dan terug op je stoel zit – dat is toch léúk."

 

Openingsbeeld © Hollandse Hoogte, andere foto's © ANP en BSR Agency

Laatste nieuws