En wéér vertrekt een staflid van de Sussex’jes

Het verloop binnen de staf van prins Harry en hertogin Meghan begint onrustbarend te worden.

Lees ook

Hertogin Meghan moet op zoek naar een nieuwe assistent-privésecretaresse, want er stapt alwéér een staflid van de Sussex'jes op.

Haar rechterhand Amy Pickerill heeft haar ontslag ingediend en zal niet meer voor het stel werken nadat het (vermoedelijk aan het einde van deze maand) naar Frogmore Cottage is verhuisd. Ze blijft nog aan tot na de komst van Baby Sussex en helpt nog met de organisatie van het nieuwe Royal Household van de Sussex'jes, maar zal dan vertrekken.

Het vertrek van Amy (hier rechts) is een hele verrassing, want iedereen dacht dat ze privésecretaresse Samantha Cohen zou opvolgen en Amy is bovendien erg populair binnen de staf van Kensington Palace. Naar verluidt verlaat ze het hof helemaal om in het buitenland te gaan werken. Amy was degene die Meghan bijstond in het begin van haar leven als royal en organiseerde liefdadigheidsprojecten zoals het kookboek dat Meghan publiceerde om de families te helpen die slachtoffer zijn geworden van de brand in de Grenfell-flat.

Amy (rechts) diende ook als onbezoldigd hofdame en nam bij werkbezoeken vaak snel pakjes, bloemen en tekeningen aan. Zoals gezegd is ze niet de eerste die vertrekt bij de Sussex'jes. In november vertrok Meghan's PA Melissa Touabti, die naar verluidt helemaal klaar was met de Markles in het algemeen en 'veeleisende' Meghan in het bijzonder. In december maakte Samantha Cohen bekend dat ze elders emplooi zou gaan zoeken. Haar aanstelling was vanaf het begin al tijdelijk, dus daar zit minder drama achter.

Meghan moet nu dus op zoek naar een nieuwe multitasker om haar bloemen te dragen.

'Kensington Palace' is nu nog woordvoerder voor zowel de familie van Cambridge als de familie van Sussex. Voor de komst van Baby Sussex worden de afdelingen gescheiden: het fysieke kantoor van Harry en Meghan blijft in Kensington Palace, maar ze zullen een eigen communicatieteam samenstellen "zodat elk stel meer vrijheid heeft om een eigen mediastijl te ontwikkelen." Prins Charles – die alles voor zijn beide zoons betaalt – heeft toestemming gegeven voor de split, mits die geen extra geld kost. William en Harry hebben tien jaar een gezamenlijk Royal Household gevoerd.

 

Foto's © BSR Agency, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook