Oranjes: geld, Bremen en een sippy

Op de agenda stonden een citytrip en wat afspraken in Nederland - overspannen zullen ze er niet van worden.

Lees ook

Zo'n werkbezoek  aan de buren hakt er duidelijk in qua tijd en energie, maar koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren toch ook nog in eigen land te spotten.

MAANDAG

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#melt #ski #mariaalm #backtoschool. Fun gehad

Een bericht gedeeld door Pieter-Christiaan van Oranje (@pcvanoranje) op

Prins Pieter Christiaan keek in prachtig Nederengels terug op de wintersportvakantie.

En prins Jaime zat bij een charitatief dingetje. 

DINSDAG

Koningin Máxima reisde af naar Amersfoort waar ze een toespraak hield bij het jubileumsymposium van Qredits-Microfinanciering Nederland dat 10 jaar bestaat. De Royal Econome sprak in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap…

…en had buiten nog even een lief moment met een onderdaantje. 

Koning Willem-Alexander bracht samen met minister Hoekstra van Financiën een werkbezoek aan de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Amsterdam.

De AFM is als zelfstandig bestuursorgaan een autonome toezichthouder, waar de minister van Financiën politiek eindverantwoordelijk voor is. Opwindender dan dit werd het niet.

WOENSDAG

De koning en koningin waren op werkbezoek bij de oosterburen in Vrije Hanzestad Bremen. Om wat meer uit zo'n bezoek te halen dan leuke plaatjes (*kuch, handelsmissie, kuch*) waren er duidelijke thema's afgetimmerd: Ruimtevaart, Historische banden, Wind op zee en Pool- en marienonderzoek.

En natuurlijk een momentje met de Bremer Stadmuzikanten…

…een korte walkabout, want de Markt stond zwart van de fans…

…en we braken ons hoofd over de sippe emoji op Máxima's duim.

DONDERDAG

Prinses Mabel bleek haar klassiekers te kennen.

VRIJDAG

In de Werkspoorkathedraal van Utrecht gaf Willem-Alexander het startsein van de Week voor de Gezonde Jeugd. Gedurende de week vinden op scholen, verenigingen en in buurthuizen activiteiten plaats die een gezonde leefstijl stimuleren.

Prins Pieter Christiaan, neef van de koning, was er ook bij, als een van de aanjagers van gezonde scholen. Aansluitend woonde ZM toespraken en dialoogsessies bij over hoe je de omgeving van jongeren gezonder maakt. Jongeren groeien ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak – letterlijk – de meest voor de hand liggende keuzes zijn.

En Mr. Pieter van Vollenhoven – de man heeft humor –  keert terug op de buis, yay! 

 

Foto's © BSR Agency, PPE Agency, Koninklijk Huis

Laatste nieuws

Zie ook