Mike Tindall: ‘William is snel en Kate kan rennen’

Het is hilarisch hoe de schoonzoon van prinses Anne zijn royal dreamteam samenstelt.

Lees ook

In zijn rol als sportcommentator stelde oud rugbyprof Mike Tindall, getrouwd met Zara Phillips (de dochter van prinses Anne), zijn ideale Royal Rugby-team samen.

Hij heeft er duidelijk uren research aan gewijd ("Hij heeft vandaag nog niet eens gegeten!" aldus Zara) en het is heel grappig om een insider over de koninklijke familie en hun voorouders dan wel collega's te horen vertellen. Zo zou hij koning Farouk van Egypte en koning Henry VIII (beiden buitengewoon corpulent) als menselijke blokkade opstellen en komt hij met een aantal buitenlandse royals en krijgsheren voor de rest van zijn dreamteam.

De uitzending duurt ruim een uur, het stuk over het Royal Dream team begint vanaf 58 minuten. Vooral over de royals van nu verklapt hij dingen die nog niet heel bekend zijn. Zo stelt hij neef Freddie Windsor op ("Lange vent, veel haar"), neef Arthur Chatto ("speelt rugby, sterke kerel, breed") en zijn zwager Peter Phillips ("Was semi-prof bij de junioren, kent de regels"). Mogelijk aanvoerder? "Dat zou hij wel willen," aldus Mike. 

Koningin Elizabeth wordt opgesteld als stille strateeg die genoeg heeft aan een blik in de scrum. Zara vertelt dat haar oma beschikt over een vriendelijke blik en een waarschuwende blik: "Die laatste kregen we wel eens als kind, als we op het meubilair hadden getekend of zo."

Mike: "Na de negentigste verjaardag van de hertog van Edinburgh (waarop de jongere mannen nogal tekeer waren gegaan) sprak ze me aan: "Je hebt het nogal naar je zin gehad? Ik heb erover gelezen." Zara: "Heel subtiel, zo is ze."

Prins Harry en prins William worden Mike's middenvelders "want ze kennen allebei het spel door en door. Harry kan goed tackelen en William is heel wendbaar."

Verder nog wat? "William (Mike  noemt hem Willy) "is snel, heel snel, sneller dan ik. Enorme kracht in zijn benen." En hij zou hertogin Kate opstellen als vleugelspeler "want die kan hard rennen, ze kan de hele dag door rennen."

Over prins Philip zijn ze het roerend eens: die wordt aangesteld als aanvoerder: "Een geboren leider om de boel naar voren te drijven," volgens Mike. "Hij zou iedereen bevelen toeblaffen?" vraagt de presentator. "Naar hem luisteren ze hopelijk wel," aldus Philips kleindochter Zara.

En Zara? Die wordt niet opgesteld door haar man. Ze meent dat dat terecht is. "Ik zat op school op de atletiekclub waar ik aan alles meedeed en van alles won, maar dat kwam vooral omdat er verder bijna niemand op atletiek zat," zegt ze. "Mike plaagt me daar graag mee: 'O ja, die atletiekcarrière van je.'"

 

Foto's © BSR Agency, The Royal Family

Laatste nieuws

Zie ook