Aartshertogin Eleonore verloofd met coureur

Hochzeitsglocken bij de Habsburgertjes!

Lees ook

Love is in the heir, euh, air! Eleonore von Habsburg (25) gaat trouwen met haar Belgische vriend, Formula E coureur Jérôme d’Ambrosio (33).

Eleonore is de achterkleindochter van de laatste keizer van Oostenrijk en is ruim twee jaar samen met Jérôme, met wie ze al veel fraaie en vooral exotische reizen maakte.

Haar vader is aartshertog Karl von Habsburg, hoofd van het Huis Habsburg-Lorraine. De Habsburgers waren ooit een van de meest invloedrijke dynastieën in Europa. Ze lijkt wel wat op keizerin Maria Theresia van Oostenrijk. 

© Alamy

Sinds de breuk met Karl, hier in betere tijden, gaat haar moeder door het leven als barones Francesca van Habsburg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eleonore (@eleonorehabsburg) op

Over het voeren van de titel is zoveel gedoe dat Eleonore die van haar nooit gebruikt, maar als je niet al te puristisch denkt, valt ze in de categorie aartshertogin van Oostenrijk, prinses van Hongarije, Bohemen en Kroatië.

© BSR Agency

En pitspoes, dus. Eleonore liep daarnaast ooit als model voor Dolce & Gabbana over de catwalk, maar studeerde ook gewoon netjes rechten aan de European Business School  in Londen en leidt naar eigen zeggen 'een normaal leven'. Voor zover het normaal is door D&G te worden gevraagd en de hele wereld over te jetsetten, dan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eleonore (@eleonorehabsburg) op

"Ik ben mijn ouders ongelofelijk dankbaar dat ze ons niet hebben opgevoed met het idee dat het normaal is om naar een Zwitserse kostschool te gaan of in een chic appartement in Londen te wonen," zegt ze tegen Madonna24. Ook het enorme #relationshopgoals gehalte op haar Insta getuigt van weinig belangstelling voor een ingetogen en discreet aristobestaan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eleonore (@eleonorehabsburg) op

Ambrosio begon als karter en reed eerst in de F1 Grand Prix voor hij in 2014 overstapte naar het kampioenschap voor elektrische wagens, de Formule E.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eleonore (@eleonorehabsburg) op

Hij resideert in Monaco, waar Eleonore ook al vaak te vinden was. Een trouwdatum is door het stel nog niet bekend gemaakt. Congrats, tortels! 

 

Lees ook: Eleonore van Habsburg: 'Ik ben een Alpenmeisje'

 

Openingsbeeld © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook