Isa Hoes vertelt over speciale band met moeder

'Ik wil mijn kinderen heel dicht bij me houden.'

Lees ook

Isa Hoes heeft haar nieuwste boek 'Het is je moeder' gisteren uitgereikt gekregen. Dit vierde ze met al haar dierbaren.

 

LEES OOK: BN'ers geven dronken les in nieuw Comedy Central-programma

Het nieuwste boek is een bundel dat gaat over verschillende soorten moeders. Isa selecteerde allerlei mooie Nederlands geschreven teksten over moeders en dacht daarbij zelf ook veel na over het moederschap. Vragen als: wat maakt een moeder tot een goede moeder? En: moet zij een rots in de branding zijn, of vooral autoriteit uitstralen? zetten haar vooral aan het denken.

Speciale band

Aan Shownieuws vertelt Isa over de speciale band die ze met haar moeder had, die in 2010 op 82-jarige leeftijd overleed. 'Mijn moeder en ik hadden een interessante relatie. Ik praatte veel en deelde bijna alles. Mijn moeder vond dat soms heel heftig, zeker toen ik wat ouder werd. Dan dacht ze: moet dit allemaal gedeeld worden met mij?' vertelt de schrijfster lachend. 

Door haar eigen moeder is ze ook op de titel van haar nieuwe boek gekomen. Op de momenten dat haar moeder de verhalen van Isa te heftig vond, kwamen moeder en dochter soms in discussie. 'Mijn moeder barstte dan in tranen uit, waarop mijn vader zei: ‘Het is je moeder!''

Kinderen

Zelf heeft Isa twee kinderen. Een zoon van 20 en een dochter van 13 die ze samen met Antonie Kamerling kreeg. Ze voedt haar kinderen sinds 2010 alleen op, aangezien Antonie zichzelf dat jaar van het leven beroofde. Wat de schrijfster haar kinderen vooral mee wil geven, is dat ze zichzelf mogen zijn. Als ze over haar kinderen praat begint ze te stralen en zegt ze: 'Ik ben echt een Joodse moeder, ik wil mijn kinderen heel dicht bij me houden.' Een trotse moeder dus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Isa Hoes (@isahoes) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Isa Hoes (@isahoes) op

BRON: SHOWNIEUWS, BEELD: BSR AGENCY, INSTAGRAM

Laatste nieuws

Zie ook