Hertogin Kate als klant: droom of nachtmerrie?

Het is alsof er een vloek op rust: favoriete labels van Kate gaan failliet.

Lees ook

Je zou denken dat een leuke royal als de hertogin van Cambridge als klant hebben iets is om wilde rondedansen van te gaan doen, maar niets is minder waar.

Vorige week vroeg LK Bennett faillissement aan. Het is al jaren een favoriet 'high street' label van Kate, ze droeg het al toen ze nog niet verloofd was met prins William. Volgens andere klanten is het bankroet van het merk hun eigen schuld: "Zodra Kate en Will verloofd waren, gooide LK Bennett de prijzen omhoog," aldus trouwe klant Fiona McNamara.

Lees ook: Kate's lievelingslabel Issa failliet…

© BSR Agency   

Ze is niet de enige die er zo over denkt: afgaand op reacties gingen de prijzen sindsdien twee keer over de kop en kostte een jurk die in 2006 nog 100 pond kostte na de verloving opeens 300 pond.

© BSR Agency   

Ook andere Kate-favorieten zoals Orla Kiely en Issa, dat haar blauwe verlovingsjurk leverde, zijn inmiddels failliet; Alice Temperley heeft een tijdje in de gevarenzone gezeten. "Celebrity's die je kleren dragen is de heilige graal voor elk label," zegt merkexpert Claire Shiels in de Daily Mail. "Maar het kan ook voor grote problemen zorgen als je niet vooraf wordt gewaarschuwd dat 's werelds meest gefotografeerde vrouw in een van je jurken te zien zal zijn, wat meestal het geval is bij Kate." Het was de voornaamste reden dat Issa het niet redde: ze konden niet aan de vraag voldoen.

© BSR Agency    

Daarbij komt volgens Claire dat Kate van haar favoriete merken meestal vrij neutrale stukken in een hogere prijsklasse koopt, die ze dan meerdere keren draagt. "Dat betekent dat haar fashionvolgers, die over een bescheidener budget beschikken, slechts één kledingstuk per seizoen kopen, in plaats van het hele jaar door bij het merk te shoppen," aldus Shiels, die erbij zegt dat financiële problemen niet alleen door Kate als klant komen, maar dat de hele kledingsector het moeilijk heeft.  

 

Openingsfoto © BSR Agency, alle kleding die Kate hier draagt is van LK Bennett.   

Laatste nieuws

Zie ook