Art Rooijakkers reageert op ‘Expeditie Robinson-rel’ en legt uit

'Blijkbaar is de roddel over zoiets interessanter of lekkerder dan de waarheid achterhalen.'

Toen Dennis Weening vorig jaar ontslagen werd bij Expeditie Robinson dachten veel mensen, waaronder Dennis zelf, dat Art Rooijakkers het programma zou hebben opgeëist toen hij overstapte naar RTL. Nu, een paar maanden later vertelt Art zelf hoe het echt zit.

LEES OOK: Manuel Venderbos werd gevraagd om in een pornofilm te spelen

Dennis moest stoppen met het programma, gewoonweg omdat zijn contract bij RTL niet verlengd werd. Veel mensen dachten dat Art de nieuwe presentator ging worden en er ontstond al snel een Expeditie Robinson-rel. 'Ik heb me erover verbaasd wat er gebeurt als je in een mediahype terecht komt', vertelt Art in een interview met tijdschrift JFK.

RTL

Volgens Art klopt er niets van die hele roddel. Hij laat weten dat RTL na zijn overstap wel heeft gevraagd of hij het goedbekeken programma wilde presenteren, maar dat zijn antwoord nee was. Hun reactie daarop was: 'Het zou fijn zijn als je wil nadenken of je het volgend jaar wilt presenteren.' Art is niet meer op dit bericht ingegaan en uiteindelijk is de baan als presentator van het programma overgedragen aan YouTuber Kaj Gorgels, die twee jaar geleden in de finale van het programma zat.

Roddels

Voordat Art de overstap naar RTL maakte, presenteerde hij Wie is de Mol?. 'Ik presenteerde op de grootste zender van Nederland het grootste realityprogramma van Nederland. Waarom zou ik naar een andere zender overstappen om iets soortgelijks te gaan doen?' Wat Art het ergste vindt van alles, is dat niemand tijdens de 'rel' naar hem toe is gegaan om te vragen of deze roddel klopt en of hij het programma echt heeft opgeëist. 'Blijkbaar is de roddel over zoiets interessanter of lekkerder dan de waarheid achterhalen.' In dat geval is het goed dat Art zijn kant van het verhaal heeft verteld.

BRON: JFK, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws